Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
12
6
4
2
0
12
6
2
FC Porto
12
6
4
2
0
15
8
3
Shakhtar Donetsk
9
6
3
3
0
10
12
4
Antwerp
3
6
1
5
0
6
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0

Ervaringsdeskundige Gert Verheyen over Antwerp: "Je gaat toch altijd een beetje met schrik naar Barcelona"

 ma 18 september 2023 23:53
Gert Verheyen
Gert Verheyen speelde 2 keer met Club Brugge op Barcelona.

Extra Time kon niet voorbij aan de Europese uitstap van Antwerp dinsdag in Barcelona. Gert Verheyen was de geknipte man om die match te duiden: "Ik heb er 2 keer gespeeld. Je bent toch bang van er een stuk of 7 te krijgen. Ik spreek wel voor mezelf. Dat Antwerp daar iets zou halen, zou een wonder zijn."

Gert Verheyen speelde begin jaren 2000 met Club Brugge 2 keer in Camp Nou. In de 1/16e finales van de UEFA-cup in december 2000 werd het 1-1, toen scoorde hij ook. Twee jaar later in de groepsfase van de Champions League werd het 3-1.

Hoe moeten we die verplaatsing van Antwerp inschatten, wou Filip Joos weten van de ervaringsdeskundige. "Ik zal u zeggen: als je daarnaartoe gaat, is dat toch ook een beetje met schrik. Ik spreek voor mezelf, hé."

"Je bent toch altijd bang om er een stuk of 7 binnen te krijgen. Als je na een half uur ziet dat het meevalt, dan denk je dat het wel oké kan zijn."

"Het is jammer voor de spelers van Antwerp dat het niet in Camp Nou is. Die matchen daar waren toch een hoogtepunt in mijn carrière." Camp Nou wordt gerenoveerd, er wordt gespeeld in het Olympisch Stadion op Montjuïc.

 

(lees voort onder de foto's)

Phillip Cocu en Gert Verheyen
Gert Verheyen in actie met Club Brugge op het veld van Barcelona.
Gert Verheyen
Vrije baan krijgt hij niet.

"Een derde van de balcontacten in België"

Barcelona veegde het voorbije weekend de vloer aan met Real Betis (5-0). "Ze waren voor het eerst echt goed dit seizoen", stelde Verheyen vast.

Verheyen waarschuwt Antwerp: "Je moet enerzijds achter de bal lopen, omdat ze veel balbezit hebben. Maar het was tegen Betis niet aan een hoog tempo. Het was heel zuiver en goed aan de bal."

"De 2e goal viel uit stilstand. Er gebeurde eigenlijk niets. Eén pass en dat is het. Dat gaan voor Antwerp ook de gevaarlijkste momenten zijn. Je denkt: "We staan in blok, niemand van hen is aan het lopen." Maar ineens is het dan daar."

"De tempoversnelling vanuit het niets, dat heeft Barcelona heel erg. Als je tegen zulke ploegen speelt, leef je op zo'n avond bij de gratie van hen. Als ze goesting hebben om je er 6 of 7 te geven, geven ze je er 7. Als ze denken 2 of 3 is ook goed, dan blijft het daarbij."

Als je tegen zulke ploegen speelt, leef je op zo'n avond bij de gratie van hen. Als ze goesting hebben om je er 6 of 7 te geven, geven ze je er 7.

Gert Verheyen

Kijkt hij dan niet uit naar Vermeeren en Keita tegen het middenveld van de Spaanse grootmacht? "Jawel, maar wat gaat het aantal balcontacten zijn van die gasten? Dat gaat misschien een derde zijn van wat ze in onze competitie gewend zijn."

"Ze kunnen dan zeker kwaliteit tonen, maar het zal niet makkelijk zijn. Dat Antwerp daar iets zou halen, is mijn ogen een wonder. Het speelt ook mee dat het de eerste match is."

Joos ziet nog een extra gevaar: "Barcelona heeft iets goed te maken in Europa. Het ging er vorig seizoen in de groepsfase uit tegen Bayern en Inter en verloor in de tussenronde voor de Europa League tegen Manchester United."

Gert Verheyen
Gert Verheyen in 2000 met een shirt van Barcelona.