Ga naar de inhoud

Extra zakcentje: Cristiano Ronaldo onderneemt juridische stappen tegen Juventus om bevroren loon te innen

 za 16 september 2023 12:20
Cristiano Ronaldo speelde tussen 2018 en 2021 in het shirt van Juventus.

Cristiano Ronaldo gaat op zoek naar een extra zakcentje waar hij nog recht op had. De Portugese grootverdiener van Al Nassr spant een rechtszaak aan tegen voormalige werkgever Juventus. De club zou hem naar verluidt nog 19,9 miljoen euro verschuldigd zijn aan bevroren lonen tijdens de coronapandemie.

Het Ronaldo-equivalent van vijf euro vinden in je jaszak.

 

Cristiano Ronaldo klopt bij zijn oude werkgever Juventus aan om zijn openstaande rekening te vereffenen. Van 9 maart tot 22 juni 2020 werd het Italiaanse voetbal stopgezet door de coronapandemie, daarna ging de competitie voort achter gesloten deuren.

 

Om die financiële kater te verzachten, deden spelers en staff water bij de wijn. Grootverdiener Ronaldo deed nog een extra geste door zijn loon tijdelijk te bevriezen, tot de club weer een gezonde geldstroom had.

 

Die is er nu in het noorden van Italië, maar de Portugees heeft zijn centen nog niet gezien. Dus wil hij zijn kleine 20 miljoen euro via de rechtbank innen, schrijft Italiaanse krant Gazzetta dello Sport.

 

Een peulschil in vergelijking met zijn loonbriefje bij huidige club Al Nassr, waar CR7 meer dan 200 miljoen euro per jaar op strijkt.