Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Steve Darcis blaakt van vertrouwen voor Daviscup: "We maken er geen geheim van dat we favoriet zijn"

 di 12 september 2023 16:55
Steve Darcis staat voor zijn eerste opdracht als Daviscup-kapitein.

Steve Darcis staat komend weekend voor zijn eerste opdracht als kapitein van het Belgische Daviscup-team. "We zijn favoriet en willen die rol waarmaken", blikte de 39-jarige ex-tennisser vooruit op het duel tegen Oezbekistan in de play-offs van Wereldgroep I.

"Tot hier is het een super ervaring. De sfeer in de groep is goed. Het terrein is goed, het is een mooie zaal. Alles loopt zoals het moet", zei Steve Darcis. "Stress is er nog niet, maar het is natuurlijk ook nog maar dinsdag."

 

"Alleszins is er geen reden tot ongerustheid. We hebben een sterk team en ons dubbelpaar is een extra troef. Tegen Oezbekistan zijn we uitgesproken favoriet, daar moeten we geen geheim van maken. Maar op het terrein moet je het nog altijd wel bewijzen. We blijven alvast hard werken en gaan ervan uit dat de resultaten dan volgen."

 

België treedt op het hardcourt van de Sporthal Alverberg in Hasselt aan met David Goffin (ATP-100), Joris De Loore (ATP-166), Kimmer Coppejans (ATP-184) en het dubbelduo Sander Gillé (ATP D-20)) en Joran Vliegen (ATP D-21).

 

Ook na een kwakkelseizoen blijft David Goffin de speerpunt van het team. "De week is goed begonnen, ik heb goed kunnen trainen", heeft de Luikenaar er vertrouwen in. "Na de US Open (waar hij in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld werd) heb ik een kleine break genomen. Ik had nood aan wat rust."

 

"Fysiek voel ik me weer goed en met het tennis zit het wel snor. De voorbereiding is goed. Het objectief is ons kwalificeren om ons volgend jaar weer voor de finals te kunnen plaatsen. Dit is de eerste stap op weg daar naartoe. Alles is aanwezig om er een goede week van te maken en nog iets moois te maken van het seizoenseinde."

Tegen Oezbekistan zijn we uitgesproken favoriet, daar moeten we geen geheim van maken. Maar op het terrein moet je het nog altijd wel bewijzen.

Steve Darcis

 "Voor eigen publiek spelen is zeker een surplus", klinkt het bij De Loore en Gillé. "Het is altijd speciaal om thuis te spelen. Bovendien zullen er heel wat familie en vrienden in het publiek zitten. De sfeer in België is altijd goed. We hebben ook gehoord dat het vol zal zitten en dat is leuk voor ons."

 

Bij Oezbekistan rekent kapitein Denis Istomin op Khumoyun Sultanov (ATP-421), Sergey Fomin (ATP-700), Maxim Shin (ATP-1.482) en Amir Milushev (ATP-1.948). De.37-jarige Istomin, voormalig nummer 33 van de wereld, is ook zelf nog actief in het challengercircuit. Momenteel is hij 1.181e op de ATP-ranking en 435e op de dubbelranking.


"Eigenlijk is Istomin de enige die ik ken", geeft Coppejans toe. "Een van de anderen heb ik wel eens zien spelen, maar ik ben zijn naam kwijt. Het wordt dus een stap in het onbekende. Dat maakt het wel wat lastiger."

 

"Ik ben iemand die graag de volgende tegenstander analyseert, een video bekijkt. Deze keer kunnen we de kwaliteiten van de tegenstander niet exact inschatten. Dat is een extra moeilijkheid, maar sowieso moeten we toch uitgaan van onze eigen sterkte."

Gerelateerd: