Ga naar de inhoud

Meteen een gouden wissel van Swerts: Olaigbe knalt Belgische beloften naar nipte zege tegen Kazachstan

 ma 11 september 2023 22:34
Kazeem Olaigbe verloste de Belgische beloften.

Een valse start vermeden. De Belgische beloften hebben een nieuwe EK-campagne geopend met een nipte zege tegen Kazachstan, dankzij een heerlijke knal van Kazeem Olaigbe. Zeven minuten eerder had de nieuwe bondscoach Gill Swerts de Cercle-aanwinst op het veld gebracht - een fijne binnenkomer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stugge Kazakken houden België lang aan de praat

Een nieuwe lichting betekent meestal ook wat zoeken naar automatismen.

 

De Belgische beloften kregen met Kazachstan een makkelijke tegenstander voorgeschoteld in de openingsmatch van hun EK-kwalificatiecampagne, maar vlot verliep het duel allerminst.

 

Kersvers bondscoach Gill Swerts zag zijn ploeg - met onder anderen Vermeeren, Oyen en Vermant als debutanten - de bal opeisen. Alleen was het aantal échte kansen veel te beperkt, gezien het enorme kwaliteitsverschil op het veld.

 

De laatste pass was vaak slordig, opgelegde kansen - bijvoorbeeld na onorthodox keepen van de Kazachse doelman, zie onderstaand filmpje - werden gemist.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Swerts voelde dat hij moest ingrijpen om een valse start te voorkomen en deed twintig minuten voor tijd meteen een gouden wissel.

 

De ingevallen Kazeem Olaigbe, die recent van Southampton naar Cercle verhuisde, knalde na een slimme pass van Arthur Vermeeren de verlossende openingstreffer tegen het net.

 

Genoeg voor een eerste driepunter, zonder meer.

 

"Ik ben vooral blij dat de invallers het verschil maakten", analyseerde Gill Swerts na zijn debuut. "Maar het was wel allemaal nog iets te slordig en te traag. Dat moet in de toekomst beter."

De opstelling van de Belgische U21: Vandevoordt; Van der Brempt, De Winter, Spileers, Sardella; Keita, Vranckx (70' Matazo), Vermeeren; Fofana (70' Olaigbe), Vermant (80' Stassin), Oyen (80' Stroeykens).

wedstrijden België
België Kazachstan 1-0
Malta België 13/10
Hongarije België 17/10
België Schotland 17/11
België Spanje 21/11
België Malta 21/03/24
Spanje België 26/03/24
Kazachstan België 14/09/24
Schotland België 11/10/24
België Hongarije 15/10/24
stand in groep B
    W G V +/- ptn
1. Spanje 2 0 0 +6 6
2. Hongarije 1 0 0 +2 3
3. BELGIE 1 0 0 1 3
4. Schotland 1 0 1 -1 0
5. Kazachstan 2 0 2 -3 0
6. Malta 1 0 1 -6 0