Ga naar de inhoud

Premier League klassement

Manchester United zet Antony tijdelijk op non-actief na beschuldigingen van geweld

 zo 10 september 2023 15:54
Antony verruilde vorige zomer Ajax voor Manchester United.

De Braziliaan Antony keert voorlopig niet terug naar Manchester United. Dat hebben beide partijen in onderling overleg besloten. De 23-jarige flankaanvaller wordt momenteel beschuldigd van huiselijk geweld door zijn ex-vriendin. Antony krijgt nu de toestemming van de club om zich volledig te focussen op zijn verdediging.

Manchester United moet zich opnieuw in de haren krabben. Nadat eerder jeugdproduct Mason Greenwood beschuldigd werd van huiselijk geweld, staat Antony nu ook in het oog van de storm door dezelfde reden.

Antony's ex-vriendin Gabriella Cavallin beschuldigde de Braziliaanse international van fysiek geweld en bedreigingen. De vrouw deelde onder meer een foto van zichzelf met een hoofdwonde, waarbij ze Antony als dader aanduidde.  

Eerder deze week werd de aanvaller ook al uit de Braziliaanse selectie gezet door bondscoach Fernando Diniz om van dezelfde reden.

 "Manchester United erkent de beschuldigingen tegen Antony", klinkt het op de site van de club. "Spelers die niet hebben deelgenomen aan internationale wedstrijden moeten maandag weer trainen. Er is echter met Antony afgesproken dat hij zijn terugkeer tot nader order uitstelt om de beschuldigingen aan te pakken."

"Als club veroordelen we geweld en misbruik. We erkennen het belang van de bescherming van alle betrokkenen in deze situatie en we erkennen de impact die deze beschuldigingen hebben op slachtoffers van misbruik", zo besluit de topclub.   

Manchester United erkent de beschuldigingen tegen Antony. Als club veroordelen we geweld en misbruik.

Officieel statement van Manchester United

Antony: "Zal samenwerken met de politie om de waarheid te achterhalen"

Terwijl ondertussen ook andere vrouwen hun beschuldigingen uiten aan het adres van Antony, blijft de speler zelf zijn onschuld benadrukken.

"Ik wil nogmaals benadrukken dat ik onschuldig ben aan de dingen waarvan ik ben beschuldigd en ik zal samenwerken met de politie om hen te helpen de waarheid te achterhalen. Ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk weer te kunnen spelen."

To be continued...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.