Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Louis Vervaeke over emotionele rollercoaster van kopman Evenepoel: "Denk dat stress en druk vrijdag in zijn hoofd hebben meegespeeld"

 zo 10 september 2023 14:57
Louis Vervaeke voor de start van de 15e rit in de Vuelta.

Voor de start in Pamplona verscheen Louis Vervaeke (Soudal Quick-Step) nog even bij Christophe Vandegoor voor een korte babbel. De Belg ging dieper in op de emotionele tweedaagse van kopman Remco Evenepoel. "Ik had vooral veel medelijden, want we zagen dat hij echt wel een mentale klap had gekregen."

"Het is niet leuk om je kopman te zien wenen op de fiets in het midden van de rit", blikte Vervaeke terug op de etappe van vrijdag richting de Tourmalet.

"Vrijdagavond en zaterdagochtend hebben we er met Remco over gesproken. Ik denk dat hij zich nu mentaal vrijer voelt en zaterdag gewoon revanche wilde nemen."

"Hij is een super kopman en stelt meteen nieuwe doelen. Hij wilde een rit winnen en de bergtrui pakken. Diezelfde dag haalt hij beide doelstellingen ook gewoon", grijnsde de knecht van Soudal Quick-Step.

Remco wilde na vrijdag nog een rit winnen en de bergtrui pakken. Beide doelstellingen haalt hij de dag erna ook meteen.

Louis Vervaeke

Heeft Vervaeke zelf een uitleg voor de complete offday van zijn kopman op vrijdag?

"Het is gewoon een heel zwaar jaar geweest, met veel grote doelen. Dat zie je ook aan Geraint Thomas. Remco had dit jaar 4 of 5 grote doelen en heeft die allemaal bereikt."

"Ik denk dat hij voor de Vuelta al wat stress had of het niet het doel te veel was. Volgens mij heeft die stress en druk wat meegespeeld in zijn hoofd. Dat valt zeker niet te onderschatten."
 

"Heel de ploeg traint heel hard en volgt een strak dieet voor Remco. Wij zijn ook allemaal heel erg lang weggeweest van onze familie. Dat zorgt gewoon voor een enorme druk."

"Het was ook een speciaal jaar met de Giro die wegviel, waardoor de Vuelta

er dan toch nog bijkomt. Dat is misschien wat onderschat geweest", sloot Vervaeke af.

Gerelateerd: