Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Evenepoel rijdt bevrijd rond in nieuwe rol als vrijbuiter: "Vingegaard wilde me maar niet geloven"

 zo 10 september 2023 18:13
Remco Evenepoel voelt zich goed in zijn bollentrui en vrije rol.

Remco Evenepoel deed ook vandaag zijn best om de Vuelta te kleuren. Na zijn heropstanding in de Pyreneeën smijt hij zich helemaal voor de bolletjestrui. En dus kan hij vanaf nu ook volop genieten van een snipperdag. "Dinsdag neem ik een tweede rustdag met veel tijdverlies", vertelt Evenepoel.

Na een versnelling van Rui Costa en zijn medevluchters moest Remco Evenepoel zijn droom van twee ritzeges op rij in de Vuelta opbergen. 

 

"Je kan niet alles willen", haalt de Belgische kampioen glimlachend zijn schouders op. "Ik ging best diep vandaag. Toch bleef Klaas (Lodewyck) me pushen in mijn oortje om door te gaan. Met een 4e plek heb ik het maximale eruit gehaald."

 

Evenepoel ging vandaag opnieuw vroeg in de aanval en was erg gretig. Met het oog op de bollentrui, ritwinst of beide?

 

"Beide", vertelt hij. "Maar ik voelde vrij snel dat mijn benen nog vol zaten van gisteren. Ik denk niet dat er een overwinning in zat tegen de frisse mannen in de vlucht vandaag."

Ik heb tien keer moeten uitleggen aan Vingegaard dat ik niet meer voor het algemene klassement ga, maar hij geloofde me maar niet.

Remco Evenepoel

Remco Evenepoel lijkt zich wel te amuseren in zijn nieuwe rol.

 

Hij bokst niet langer tegen het blok van Jumbo-Visma. "Erg leuk om zo rond te rijden", verzekert de renner van Soudal - Quick Step. "Tot ze beginnen te counteren uit schrik dat ik nog tijd terugpak in het algemene klassement."

 

"Ik heb tien keer moeten uitleggen aan Jonas Vingegaard dat ik niet meer voor het algemene klassement ga, maar hij geloofde me maar niet", lacht Evenepoel.

 

"Dinsdag ga ik me sowieso laten uitlopen. Dan is de slotklim de enige gecategoriseerde. Ik sta vrij veel punten voor, dus neem ik twee goede rustdagen met veel tijdverlies."

 

"Om dan in de twee zware bergritten te proberen meeglippen." De tegenstand voor het bergklassement is gewaarschuwd.

Gerelateerd: