Carlos Sainz bestolen in Milaan, maar F1-rijder kan samen met omstaanders dieven inrekenen

 ma 4 september 2023 15:23
Carlos Sainz heeft zijn peperduur horloge terug.

In Monza waren alleen Max Verstappen en Sergio Perez Ferrari-rijder Carlos Sainz te snel af. Ook drie dieven slaagden er enkele uren na de race niet in. Ze maakten de Spanjaard een peperduur horloge afhandig, maar werden niet veel later ingerekend.

Na de Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza werd Carlos Sainz in Milaan beroofd door drie mannen. Ze maakten hem zijn horloge van Ferrari-sponsor Richard Mille afhandig, een juweel met een prijskaartje van bijna een half miljoen euro.

 

Sainz wou zijn horloge niet zomaar afstaan en zette samen met zijn manager en wat omstaanders de achtervolging in. De drie dieven konden worden tegengehouden, waarna de politie snel overnam.

 

De drie daders, jongeren van 18 tot 20 jaar, werden ingerekend. Carlos Sainz kreeg zijn horloge terug. Op Instagram sprak de Ferrari-rijder achteraf van "een onfortuinlijk incident". Hij bedankte de politie ook voor hun snelle tussenkomst.

 

Sainz is niet de eerste F1-rijder die het slachtoffer is van een overval. Zijn ploegmaat Charles Leclerc werd voor de GP van Emilia-Romagna beroofd van zijn horloge. Ook Lando Norris werd na de EK-finale van 2021 overvallen.

Gerelateerd: