Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lotto-Dstny rijdt zowel in Vuelta als Renewi Tour met rouwband voor overleden Tijl De Decker

 za 26 augustus 2023 12:42
De renners van Lotto-Dstny reden gisteren al met een rouwband in de Renewi Tour.

Lotto-Dstny komt voltallig aan de start in de Vuelta, ook in de Renewi Tour stapt niemand af. Het Belgische wielerteam werd gisteren getroffen door de dood van renner Tijl De Decker. In beide koersen zal De Decker geëerd worden met een rouwband. 

Lotto-Dstny is in rouw.

 

Eerder deze week geraakt de 22-jarige renner Tijl De Decker, een groot talent, betrokken bij een ongeval op training. De Decker overleed gisteren aan zijn verwondingen.

 

De renners van Lotto-Dstny hebben wel allen besloten om verder te gaan met hun programma. Zowel in de Vuelta als in de Renewi Tour zal er wel met een rouwband gereden worden. Op die manier willen ze hun overleden ploeggenoot eren.

 

Nikolas Maes, die functioneert als sportdirecteur in de Renewi Tour, reageerde voor de start van de 4e etappe als volgt: "Het heengaan van Tijl De Decker valt ons allemaal heel zwaar, maar onze renners hebben beslist om hun Renewi Tour zo goed en zo kwaad als het gaat verder af te werken."

 

"Hun gedachten en die van iedereen hier van de ploeg zijn bij de nabestaanden en vrienden van Tijl De Decker", wist hij ook nog te zeggen.

Gerelateerd: