Ga naar de inhoud

Lorena Wiebes blijft de sprintkoningin in Scandinavië, Cecilie Uttrup Ludwig nog steeds leider

 vr 25 augustus 2023 16:29

Niet te kloppen in de sprint. Lorena Wiebes heeft haar tweede ritzege in de Ronde van Scandinavië beet. De Nederlandse sprintte Liane Lippert en Cecile Uttrup Ludwig dominant uit het wiel. Die laatste blijft voorlopig wel de leider in het algemene klassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de eerste etappe heeft Lorena Wiebes ook de derde etappe in de Ronde van Scandinavië (2.WWT) op haar naam geschreven.

 

De Europese kampioene van Team SD Worx haalde het opnieuw in de sprint en hield autoritair de Duitse Liane Lippert en de Deense Cecilie Uttrup Ludwig, die de leiding behoudt in de stand, achter zich.

 

Met nog 20 kilometer voor de boeg had de Australische Carina Schrempf nog een voorsprong van bijna een minuut beet. Maar met nog twee kilometer te rijden, werd ze ingerekend.

 

Een val in het peloton in de slotkilometer zorgde er nog voor dat twaalf rensters gingen sprinten voor de zege, maar Wiebes pakte dus oppermachtig haar elfde zege van het seizoen.    

 

Zaterdag is er een individuele tijdrit voorzien over 16,5 kilometer in Herning. De Ronde van Scandinavië eindigt zondag.

Stand na rit 2
1. Lorena Wiebes (Ned) 10u33'54"
2. Liane Lippert (Dui) op 12"
3. Cecilie Uttrup Ludwig (Den) 21"
4. Amber Kraak (Ned) 35"
5. Elise Chabbey (Zwi) 49"
Stand na rit 2
1. Cecilie Uttrup Ludwig (Den) 10u33'54"
2. Annemiek van Vleuten (Ned) op 12"
3. Greta Marturano (Ita) 21"
4.  Liane Lippert (Dui) 35"
5. Amber Kraak (Ned) 49"
Gerelateerd: