Ga naar de inhoud

Cecilie Uttrup Ludwig zet vele ereplaatsen om in eerste winst van 2023

 do 24 augustus 2023 17:58

Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-Suez) heeft geen cadeautje willen uitdelen aan de afscheidnemende Annemiek van Vleuten. De Deense had in de Ronde van Scandinavië in de bergrit naar Norefjell een iets vinniger eindschot dan de Nederlandse.

Een vrij rustige aanloop van de 2e etappe in Noorwegen, maar zodra het omhoog ging, moest leidster Lorena Wiebes - met de glimlach - lossen.

Op de beklimming naar Norefjell was het Cecilie Uttrup Ludwig die als eerste haar troefkaarten liet zien. Annemiek van Vleuten volgde, niet zonder veel moeite, en ook Kim Cadzow en Greta Marturano konden aanhaken.

Van Vleuten probeerde in de sprint vroeg aan te gaan en zo Ludwig te verrassen, maar de Deense - 3e op het WK wielrennen - had dat in de mot. Ze spoelt zo de ontgoocheling van gisteren weg, toen ze pas met de finish in zicht werd gegrepen door de sprinters.

Geen afscheidscadeautje dus voor Van Vleuten, al is ze met de tijdrit van zaterdag als belangrijkste scherprechter wel kandidaat nummer 1 voor de eindzege. Als dat niet lukt, heeft ze van 5 tot 10 september nog een allerlaatste kans op een allerlaatste overwinning, in de Simac Ladies Tour.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 2
1. Cecilie Uttrup Ludwig (Den) 150 km in 3u50'28"
2. Annemiek van Vleuten (Ned) zelfde tijd
3. Kim Cadzow (NZe) op 2"
4. Greta Marturano (Ita) 3"
5. Liane Lippert (Dui) 23"
Stand na rit 2
1. Cecilie Uttrup Ludwig (Den) 7u09'32"
2. Annemiek van Vleuten (Ned) op 8"
3. Greta Marturano (Ita) 17"
4. Elise Chabbey (Zwi) 37"
5. Amber Kraak (Ned) 45"