Ga naar de inhoud

21-jarig toptalent game changer in Saudische transferpolitiek? "Beschamend!", vindt Toni Kroos

 do 24 augustus 2023 14:56
Gabri Veiga had de Europese topclubs voor het uitkiezen, maar trekt wellicht naar Saudi-Arabië.

De bijna voortdurende stroom aan voetballers die richting Saudi-Arabië trekken, zijn we al gewoon, maar de nakende transfer van Gabri Veiga kan een game changer worden. Veiga is geen oudere vedette in het Europese voetbal, maar een 21-jarig toptalent, gewild door vele Europese topclubs. Toni Kroos denkt er het zijne van.

Transfergoeroe Fabrizio Romano kondigde vandaag aan dat Celta de Vigo een akkoord heeft met Al-Ahli uit Saudi-Arabië over Gabri Veiga. De 21-jarige speler zelf zou eerder al akkoord zijn gegaan met een (ongetwijfeld dik betaald) contract in het Midden-Oosten.

 

Nochtans had Veiga keuze genoeg. In het begin van de zomer werd hij nog aan Real Madrid gelinkt, maar ook heel wat andere Europese topclubs hadden interesse. 

 

Tot vorige week leek Napoli aan het langste eind te trekken. Afgelopen vrijdag zouden die onderhandelingen zijn afgesprongen, volgens Fabrizio Romano. Al-Ahli deed Celta de Vigo een beter bod.

 

Al-Ahli is de club die eerder onder meer Firmino, Mahrez, Kessié, Demiral en Saint-Maximin wist te verleiden.

 

"Beschamend!", vindt Toni Kroos, de 33-jarige speler van Real Madrid. Dat schreef Kroos op Instagram, onder de aankondiging van Fabrizio Romano.

 

De Duitser van Real staat bekend om zijn uitgesproken meningen over voetbalzaken. Eerder sprak hij zich onder meer publiek uit tegen een WK in Qatar omdat hij het land verweet de mensenrechten niet te respecteren.

 

Het debat over de transferpolitiek van Saudi-Arabië blijft zo oplaaien.

 

Toni Kroos, die in Europa 5 keer de Champions League won en 6 keer landskampioen werd (met Bayern en Real), verdiende goed geld tijdens zijn lange loopbaan aan de top, zullen tegenstanders zeggen.

 

Veiga moet alles nog bewijzen, maar kan zijn financiële toekomst wel meteen veilig stellen. 

 

Zet zijn transfer andere jonge talenten aan het denken? En krijgen de Europese topclubs zo echte concurrentie van clubs uit Saudi-Arabië? 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: