Ga naar de inhoud

Toch nog geen einde seizoen voor Mathieu van der Poel: "Niet alleen trainen richting test event op MTB"

 zo 20 augustus 2023 16:25
Mathieu van der Poel op het criterium in Etten-Leur.

Mathieu van der Poel ontkent het niet: na het WK in Glasgow is er sprake van decompressie bij de kersverse wereldkampioen. Hij heeft net een korte vakantie in Spanje achter de rug, maar Van der Poel zal de komende weken niet aan het zwembad vertoeven. Hij werkt toe naar het olympisch test event op zijn mountainbike en zal wellicht nog enkele wegkoersen als voorbereiding rijden.

Voor zijn acte de présence in Etten-Leur werd Mathieu van der Poel vandaag opgepikt met een privéjet in Spanje. "Ik ben hier vlot geraakt, ik moest enkel vroeg opstaan", lachte de Nederlander in zijn regenboogtrui.

 

"Ik ben slechts drie dagen in Spanje geweest, vrij kort. Ik heb ervan genoten en voorlopig is dat niet genoeg, maar er komt binnenkort nog meer aan."

 

"Ik ben er een paar keer gaan golfen met Louis (Talpe, acteur) en 's avonds hebben we het vaak redelijk beschaafd gehouden. Al heb ik sinds het WK wel enkele goeie avonden beleefd."

 

"Dat mag ook wel, want er was redelijk wat decompressie. Het WK was mijn laatste grote doel. Het dringt wel door als je wat rust hebt, al zit door de rare datum van dit WK mijn seizoen er nog niet op."

De kans op extra wegkoersen is er wel, om de periode naar het event in Parijs niet enkel met trainingen te overbruggen. Ik bekijk hoe ik me volgende week voel en dan bepalen we waar ik nog zin in heb.

Mathieu van der Poel

Dat was nochtans wat het kamp rond Van der Poel leek te insinueren na die jour de gloire in Glasgow. "Ik ben nog gemotiveerd om nog wat te trainen", klinkt het echter bij de wereldkampioen.

 

"Ik zou graag het test event in Parijs voor de Spelen in het mountainbike doen (23 en 24 september). Het kan zijn dat er voordien nog wat wegkoersen worden toegevoegd."

 

"Eerlijk, er is redelijk wat decompressie", herhaalt MVDP nog eens. "Maar morgen begin ik weer te fietsen en dan zien we snel hoe ik me voel."

 

"Maar de kans op extra wegkoersen is er wel, om de periode naar het event in Parijs niet enkel met trainingen te overbruggen. Ik bekijk hoe ik me volgende week voel en dan bepalen we waar ik nog zin in heb."

 

Het MTB-uitje in Glasgow was een sof door een snelle val. "Ik heb nog een paar dagen serieus gevloekt op mezelf. Ik ben er nu niet meer mee bezig, maar het was een jammerlijke afsluiter van het WK. Ik ben een paar dagen slechtgezind geweest." 

Gerelateerd: