Yellow Tigers gaan niet zweven na goede EK-opener: "Er kunnen nog veel dingen beter"

 do 17 augustus 2023 22:55

Een must win. Dat was de wedstrijd tegen Hongarije zeker voor de Yellow Tigers. Dus openden ze hun EK in eigen land met een klinkende zege. Al blijven de Belgische vrouwen er erg koel bij. "We waren zelf sterk, maar weten ook dat het niveau nog zal stijgen", klinkt het. 

"Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan", reageert Jutta Van de Vyver na de wedstrijd. "Maar als het op deze manier kan: perfect voor mij", vult een lachende Britt Herbots aan.

 

Van zorgen geen sprake bij de Yellow Tigers na de duidelijke 0-3 tegen Hongarije. "Een wedstrijd die al lang met een uitroepteken in onze agenda staat", zegt Herbots.

 

"We hebben de Hongaren meteen bij de keel gegrepen en dan merk je dat we weer tijgers worden."

 

Al zien ook beide vrouwen nog werkpuntjes voor de ploeg. "We waren sterk, maar weten ook dat het niveau nog zal stijgen."

Op deze manier laten we niet te veel zien aan de tegenstanders.

Britt Herbots

De Tigers op het allerhoogste niveau? Neen, die kregen de enthousiaste fans in de Topsporthal niet te zien. "Er kunnen nog veel dingen beter", klinkt het in koor.

 

"Maar het moest ook niet vandaag. En zo laten we niet te veel zien aan de tegenstanders", knipoogt Herbots. 

 

"Blok-verdedigend was het oké, maar zullen we een tandje moeten bijsteken tegen de topploegen" En in het aanvallende compartiment speelden de Tigers gevarieerd, maar niet op hun best.

 

Te gevarieerd voor Herbots, die minder ballen kreeg dan gewoonlijk? "Nee, dat is net positief", antwoordt ze. "En het was een bewuste keuze, omdat iedereen goed in de wedstrijd zat", vult haar spelverdeelster aan.

 

"Ze heeft zeker haar punten gemaakt", weet Van de Vyver. "Het kan een sterkte worden van de ploeg: iedereen aanspeelbaar en Britt als surplus."

 

"Al ben ik opgeladen om de komende dagen wat meer ballen te krijgen", lacht die laatste. Op naar Slovenië zaterdag, waar de puntjes op de i er wel moeten staan.

Gerelateerd: