Ga naar de inhoud

IN BEELD: Jada Lynch blinkt uit met de jonge Belgian Cats

 ma 14 augustus 2023 12:12
Jada Lynch
Jada Lynch in duel met een Sloveense generatiegenote.

De Belgische U16 is momenteel aan de slag op het EK in Turkije. Gisteren wist het basketbalteam zich te kwalificeren voor de 1/8e finales, met dank aan Jada Lynch. De dochter van Kim Clijsters en Bryan Lynch is een vaste waarde en topscoorster van de ploeg.

Jada Lynch (15) woont in de Verenigde Staten en mocht eerder dit jaar op stage met de Amerikaanse jeugd. Deze zomer speelt ze met de Belgian Young Cats het Europees kampioenschap voor -16-jarigen in Izmir (Tur).

 

België opende het toernooi met winst tegen Griekenland (58-32), daarna verloor het jonge team van Slovenië (79-71) en Spanje (67-45). Morgen volgt de 1/8e finale tegen Kroatië.

 

Lynch verliet telkens het terrein als topscoorster van de Young Cats. Tegen Spanje maakte ze 21 punten, Griekenland en Slovenië kregen er allebei 12 om de oren. Daarnaast plukte ze telkens 7 of 8 rebounds.

 

Als dochter van een Belgische moeder en een Amerikaanse vader kan Lynch nog kiezen voor welk land ze speelt. Pas bij de A-ploeg moet ze een definitieve keuze maken.

Jada Lynch in actie met de Young Cats:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Jada Lynch
Jada Lynch met het shot.
Jada Lynch
Bij de nationale ploeg draagt ze nummer 9.
Jada Lynch
Lynch onder het bord.
Jada Lynch
Opperste concentratie bij de jonge basketbalspeelster.
Jada Lynch
Lynch dribbelt.
Gerelateerd: