Olympisch kampioene 400m horden Sydney McLaughlin past geblesseerd voor WK atletiek

 za 12 augustus 2023 09:17
McLaughlin is een fenomeen op de 400m horden.

Het WK atletiek ziet opnieuw een vedette forfait geven. De Amerikaanse Sydney McLaughlin, olympisch kampioene en wereldrecordhoudster op de 400m horden, zal door een knieblessure niet afreizen naar Boedapest. "Ik wil geen risico's nemen met het oog op de Spelen van Parijs."

Na Nafi Thiam past opnieuw een van de grootste vrouwelijke atletieksterren voor het WK. De 24-jarige McLaughlin, 's werelds beste loopster op de 400 meter horden, heeft een lichte knieblessure opgelopen.

 

"Na consultatie bij mijn dokters en coaches is het duidelijk geworden dat ik een lichte knieblessure heb opgelopen. Daar moet ik voorzichtig mee omspringen", schrijft ze op Instagram.

 

"Ik zal niet deelnemen aan het WK zodat ik volledig gezond kan toeleven naar de Spelen in Parijs volgend jaar."

 

McLaughlin is de uittredende wereldkampioene op de 400m horden. Vorig jaar snelde ze in een fabelachtig wereldrecord van 50"68 naar goud in het Amerikaanse Eugene. Ze was daarmee de eerste vrouw ooit die onder de 51 seconden liep. 

Gerelateerd: