Ga naar de inhoud

Van der Poel "acht kans klein" op triple op WK mountainbike en hij showt regenboog mogelijk pas in het veld

 ma 7 augustus 2023 11:24
Van der Poel
De wereldtitel op de crossfiets en op de wegfiets heeft hij al binnen, straks ook die op de mountainbike?

Mathieu van der Poel is de eerste (mannelijke) renner die erin slaagt om zowel wereldkampioen in het veld als op de weg te worden. Zaterdag kan hij de treble veroveren op het WK mountainbike, maar zelf gelooft hij daar niet echt in. Of dat wil hij ons toch doen geloven.

De Française Pauline Ferrand-Prévot slaagde er eerder al in om wereldkampioen in het veld, op de weg én in het mountainbike te worden. Mathieu van der Poel kan dat huzarenstukje overdoen, want zaterdag start hij ook op het WK mountainbike.

 

"Ik acht de kans klein", zegt Van der Poel zelf op de persconferentie na zijn wereldtitel. "Ik heb al sinds Livigno vorig jaar (waar hij op hoogtestage was om zich voor te bereiden op de Tour) niet meer op mijn mountainbike gezeten."

 

"Wereldkampioen worden is niet mijn hoofddoelstelling, wel een plaats afdwingen voor de Olympische Spelen." Een plek in de top 10, misschien top 15 moet daarvoor volstaan.

 

Van der Poel wil in Parijs zijn ontgoocheling van Tokio doorspelen. "Al begin ik sinds het parcours van de wegrit bekendgemaakt is toch te twijfelen of ik dat er ook niet moet bijnemen."

Wereldkampioen mountainbike worden is zaterdag niet het doel, wel een plaats afdwingen voor de Spelen.

Mathieu van der Poel

Zien we de regenboogtrui dit seizoen nog op de weg?

Van der Poel keek op de persconferentie ook al wat verder. Al gaapt daar wel het grote niets. Het WK had eigenlijk zijn laatste wedstrijd moeten worden, zo geeft hij toe. "We hebben maar plannen gemaakt tot zaterdag."

"Misschien neem ik er nu toch nog een wedstrijd bij, om mijn regenboogtrui toch eens te laten zien. Al denk ik daar nu nog niet aan", zegt Van der Poel. "Anders zullen jullie moeten wachten tot het begin van het veldritseizoen."

Gerelateerd: