Ga naar de inhoud

Bondscoach "bewondert" Wout van Aert: "Geen schande dat je het moet afleggen tegen Mathieu"

 zo 6 augustus 2023 18:30

Bondscoach Sven Vanthourenhout had geen moeite om Mathieu van der Poel te feliciteren en was ook tevreden over hoe zijn ploeg gereden heeft in Glasgow. "Het niveau van deze koers lag gigantisch hoog."

"De beste heeft gewonnen. Overduidelijk." Bondscoach Sven Vanthourenhout opende zijn analyse met complimenten voor Mathieu van der Poel.

 

"Dit kampioenschap zal sowieso bijblijven en het niveau van de koers lag gigantisch hoog. En het podium is fenomenaal."

 

Vanthourenhout wilde met zijn selectie bij het binnenrijden van Glasgow uit de problemen blijven. "Victor Campenaerts en Yves Lampaert waren daar belangrijk, Frederik Frison had al gecontroleerd."

 

"Daarna hebben Nathan Van Hooydonck, Tiesj Benoot en Jasper Stuyven berenwerk gedaan. Als je dan 2e wordt en verliest van de beste, dan moet je als ploeg content zijn."

 

Wout van Aert pakte zilver. "Ik snap dat het voor veel mensen weer zilver is en weer na Mathieu, maar ik vind het bewonderenswaardig hoe hij blijft knokken voor die 2e plaats."

 

"Als je het moet afleggen tegen Mathieu, is dat geen schande. Hij mag nog altijd tevreden zijn over zijn prestatie."

 

Remco Evenepoel reed niet zijn beste koers: "Hij moest aanvallen, maar het moment lag niet vast. Dat moest hij zelf aanvoelen. Het bleek moeilijk en hij kon zijn positie moeilijk houden. Dat heeft veel energie gekost."

 

Jasper Philipsen verdween snel uit koers. "We wisten dat het voor hem heel moeilijk zou zijn.  Maar ik heb zeker geen spijt dat ik hem heb meegenomen, absoluut niet."

Gerelateerd: