Ga naar de inhoud

Kenneth Brylle over Clubs tegenstander AGF: "Verwacht geen fluwelen voetbal, wel organisatie en strijd"

 do 27 juli 2023 09:00
Inzet: een ticket voor de 3e voorronde van de Conference League.
AGF Aarhus is de Deense tegenstander van Club vanavond.

Club Brugge opent zijn Europese campagne vanavond in de 2e voorronde van de Conference League tegen Aarhus. Wat kan Kenneth Brylle, de Deense ex-spits van Club die na zijn carrière in België bleef hangen, ons vertellen over AGF?

Kenneth Brylle begint het interview door de puntjes op de i te zetten: "Eigenlijk is het niet Aarhus, maar AGF."

AGF is de afkorting van Aarhus Gymnastikforening, omdat de Deense club begon als turnvereniging.

"Aarhus is na Kopenhagen de grootste stad van Denemarken", doceert Brylle voort. "Eigenlijk wil de club even groot zijn als Brøndby, FC Kopenhagen of Midtjylland, maar ze slagen daar maar niet in. Al heb ik toch het gevoel dat ze de laatste jaren aan het groeien zijn."

Wat voor voetbal mogen we straks van AGF verwachten? "Ze hebben een Duitse trainer (Uwe Rösler), dus de organisatie is belangrijk. Daarnaast zijn ze fysiek heel sterk."

 

"Fluwelen voetbal moet je wellicht minder verwachten van hen, hun sterkte ligt vooral bij het collectief."

Als ik optimistisch ben, zeg ik: Club wint met 3-0 of 4-0. Meer realistisch is dat het een moeilijke wedstrijd wordt.

Kenneth Brylle

Club Brugge is beter, maar wint het ook?

Het hart van Kenneth Brylle klopt nog altijd voor Club Brugge. Hij zegt dan ook consequent "wij" als hij het over blauw-zwart heeft.

 

"In principe mogen we over 2 matchen geen problemen hebben met AGF. Club moet alleen beseffen dat het er enkel voetballend niet zal geraken. Het moet ook fysiek en mentaal klaar zijn om door te stoten."

 

In Denemarken is de competitie afgelopen weekend begonnen. AGF opende met een 1-0-zege tegen Vejle. "Net als Club Brugge is de ploeg nog in opbouw. Ook zij tasten nog wat in het duister. Wat dat betreft, staat het dus gelijk."

 

"Maar Club Brugge moet dankzij de Europese ervaring toch een voorsprong hebben. Als ik optimistisch ben, zeg ik dat we met 3-0 of 4-0 zullen winnen. Ben ik meer realistisch, dan wordt het een moeilijke wedstrijd die Club hopelijk kan winnen."

UEFA Europa Conference League
Club Brugge
einde
3-0
Aarhus GF
Brylle
Kenneth Brylle