Ga naar de inhoud

Rangers wacht op Genk, (Noord-)Ierland, Polen en IJsland zijn mogelijke bestemmingen voor Gent en Club Brugge

 vr 14 juli 2023 14:30
Dessers ontmoet ex-club Genk, Orban en Vanaken verkennen Europa.

De plekjes zijn nog niet zeker, maar toch wordt er al geloot. Als Racing Genk straks Servette klopt, wacht de Schotse cultclub Rangers in de volgende voorronde van de Champions League. Ook Club Brugge en KAA Gent kennen straks al hun tegenstander in een eventuele derde Europese voorronde.

Racing Genk: tegen Rangers en Dessers

Als Racing Genk straks het Zwitserse Servette uitschakelt, treffen de Limburgers het Schotse Rangers in de derde voorronde.

Sinds dit seizoen speelt ex-Genkspits Cyriel Dessers bij de cultclub. Met Nicolas Raskin is er nog een landgenoot actief.

 

Bij verlies wacht overigens Olympiakos in de derde voorronde van de Europa League.

Gent en Club: naar 3e voorronde Conference League?

Als KAA Gent zich voor de derde voorronde van de Conference League plaatst, treft het daarin het Noord-Ierse Linfield FC of het Poolse MKS Pogon Szczecin.

 

Voor Club Brugge kwamen het IJslandse Akureyri en het Ierse Dundalk FC maandag bij de loting als mogelijke tegenstanders uit de bus. Gent en Club Brugge spelen eerst thuis.

 

Eerst moet KAA Gent in de tweede voorronde nog voorbij het Slovaakse Zilina. Club Brugge moet het Deense Aarhus zien uit te schakelen. De heenwedstrijden worden deze week donderdag gespeeld, de terugwedstrijden een week later.

 

De derde voorronde wordt op 10 en 17 augustus afgewerkt

De potentiële tegenstanders van KAA Gent
  • Linfield FC (Nir) of MKS Pogoń Szczecin (Pol)
De potentiële tegenstanders van Club Brugge
  • Akureyri (IJs) of Dundalk FC (Ier)