Pokerspel rond Kylian Mbappé barst los: maakt een "nooit gezien" recordbod uit Saudi-Arabië echt kans?

 ma 24 juli 2023 15:23
Kylian Mbappé is opnieuw hét gespreksonderwerp van de transferzomer.

Nooit was inzet van een pokerspel zo hoog. De onzekere toekomst van Kylian Mbappé (24) doet sommigen huiveren, maar anderen dromen. Wie wordt straks de grote winnaar? Nu het internet ontploft met geruchten: een situatieschets.

EXCLUSIVE!

 

Bijna synchroon pakten alle grote transfernieuwsjagers uit met het "exclusieve" verhaal dat het Saudische Al Hilal – eerder geïnteresseerd in Messi – een "nooit gezien" recordbod op Kylian Mbappé heeft uitgebracht.

 

PSG kan 300 miljoen euro cashen, de Franse spits wacht een astronomisch loon dat u en ik zelfs niet in tien levens zullen bijeensparen.

 

Ondertussen informeerden naar verluidt ook heel wat Europese topclubs naar de diensten van Mbappé. Chelsea, Manchester United, Barcelona en zelfs subtoppers als Tottenham en Inter worden genoemd.

 

Plots lijkt iedereen te dromen van een transfer die eerst onmogelijk leek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Clash tussen superego's

Hoe dat komt? Daarvoor schetsen we best nog even de huidige situatie.

 

Midden juni dropte Mbappé een bom in Parijs door te verklaren dat hij de optie in zijn contract – dat nu tot 2024 loopt – niet zou lichten. Daardoor dreigt de superster, die een immens kapitaal vertegenwoordigt, volgende zomer gratis te vertrekken.

 

Sinds de bewuste mededeling is het koude oorlog tussen beide partijen.

 

PSG liet zijn vedette vorige week thuis voor de voorbereidingstour in Japan, Mbappé vervulde met de glimlach zijn contractuele plicht door mee te trainen met de "overschotjes" in Parijs.

 

Het is een situatie waarin voorlopig niemand wint. Een ongeziene clash tussen twee superego's met belangen die mijlenver uit elkaar liggen.

Zelfs PSG kan het zich niet veroorloven om Mbappé volgende zomer zonder return te zien vertrekken. Bovendien zou het voor de fiere voorzitter Nasser Al-Khelaïfi een enorm prestigeverlies betekenen.

 

Voor de Qatarees, die gelooft dat Mbappé en Real al een onuitgesproken dealtje hebben, zijn er maar twee pistes: zijn prijsduif nú verkopen of dwingen om bij te tekenen.


Die opties zijn voor de ambitieuze Mbappé minder interessant. Want als Real volgende zomer geen transfersom voor hem moet betalen, kan hij die "besparing" doorrekenen in zijn loon bij droomclub Real Madrid.


Alleen: wat als PSG het pokerspel straks écht bikkelhard speelt en de kapitein steevast in de tribune zet? Een ultiem drukkingsmiddel dat ze in Parijs liever niet willen gebruiken.

Moreel en sportief kompas

Afwachten of er dan toch iemand als eerste een knieval doet.

 

Zolang dat niet het geval is, zullen andere partijen proberen te profiteren van de gespannen situatie.

 

De superrijken in Saudi-Arabië op kop, dus. Zij bieden een recordsom waarmee PSG - ondanks het verlies van zijn vedette - fier zou kunnen pronken. Mbappé krijgt dan weer de kans om één bijzonder lucratief overgangsseizoen te draaien in de woestijn. Maar strookt dat laatste wel met zijn morele en sportieve kompas?

 

Die twijfels doen andere Europese (top)clubs dan weer dromen. Enkele creatieve ballonnetjes - zoals ruildeals - worden nu al voorzichtig opgelaten bij PSG om te kijken hoe flexibel de Franse landskampioen is. Onder meer het financieel noodlijdende FC Barcelona zou vanmiddag een verkennend gesprek hebben.

 

Ongetwijfeld blufpoker, maar met zo'n hoge inzet zijn alle trucjes toegestaan.

 

Afwachten wie de winnende hand heeft.

Gerelateerd: