Ga naar de inhoud

Dirk De Wolf: "We kunnen een huis bouwen op Lotte Kopecky richting het WK"

 zo 23 juli 2023 18:03

Lotte Kopecky heeft de Tour de France Femmes geopend met een splijtende demarrage. De Belgische kampioene bewees nog maar eens dat ze straks in Glasgow wellicht de topfavoriete wordt. Analist Dirk De Wolf spreekt van "een superieur nummer". 

Dirk De Wolf was zaterdagavond nog te gast in Vive Le Velo, maar zondag was hij gelukkig net op tijd thuis om de zege van Lotte Kopecky mee te pikken. 

 

"De laatste 40 km heb ik helemaal gezien", zegt de believer van het eerste uur.

 

"Het was een mooi nummer. Superieur. "

 

"Ik zag haar heel gemakkelijk vooraan zitten op de slotklim. Vanaf het moment dat ze een gaatje van 200 meter had, volgde er schitterend afstoppingswerk van Demi Vollering. Dat was fantastisch ploegwerk."

 

Dirk De Wolf heeft een nauw contact met Lotte Kopecky en fietst al eens een trainingstochtje met de Belgisch kampioene. Toch had hij dit niet zien aankomen. 

 

"Ik had niet verwacht dat ze meteen zou toeslaan in de eerste rit en zowel geel als groen en de bolletjestrui zou pakken."

 

"Maar ze is al een heel jaar superieur gewoon. Ze behoort tot de top 3 van de wereld en dat bewijst ze hier."

 

"Vorig jaar was haar Tour iets minder, iets wat ze zelf ook al aangaf. Ze was uit op revanche. Dat is bij dezen meer dan geslaagd."

Kopecky is al een heel jaar gewoon superieur. Ze behoort tot de top 3 van de wereld en dat bewijst ze hier.

Dirk De Wolf

Met deze zege toont Kopecky alvast dat ze in topvorm verkeert. Iets wat hoop geeft voor het aankomende WK in Glasgow. De wegrit is op zondag 13 augustus.

 

"Dit is veelbelovend. Hoeveel vrijheid zou ze krijgen? Dat was de vraag. Wel, ze dwingt het gewoon zelf af. Als ze alleen gaat en er zit niemand zoals Annemiek van Vleuten op je wiel, dan mag je alleen rijden."

 

"Maandag kan ze deze gele trui verdedigen en in het hooggebergte kan ze het laten lopen. Later in deze Tour kan ze dan nog voor een rit gaan of kan ze de sprint aantrekken voor Wiebes in de vlakke etappes."

 

"Ze kan de volgende dagen in elk geval verder toewerken naar de doelen waar ze voor leeft. We kunnen een huis bouwen op Lotte richting het WK."

Gerelateerd: