Ga naar de inhoud

Anderlecht klopt Ajax met duidelijke cijfers in galamatch, aanwinst Dolberg trefzeker

 za 22 juli 2023 15:28
Kasper Dolberg kon al snel scoren.

Anderlecht heeft zijn fans verwend op de fandag. De Brusselaars klopten Ajax met 3-0. Extra deugddoend is dat nieuwe spits Dolberg al na twaalf minuten de score kon openen.

Doelpunten:

 

1-0 Dolberg 12'

2-0 Aertssen (eigen doelpunt) 80'

3-0 Raman 90+4'

 

Opstelling Anderlecht:

 

Dupe, Patris (Sardella), Debast (Delcroix), Vertonghen, N'Diaye, Ashimeru (Leoni), Diawara, Arnstad (Stroeykens) , Dreyer (Degreef), Dolberg (Raman), Amuzu.

Nieuwe aanwinsten maken indruk

Ter gelegenheid van de fandag van Anderlecht speelde de Brusselse ploeg vanmiddag een galawedstrijd tegen het Nederlandse Ajax.

 

Na een studieronde van een kleine tien minuten, versiert Anderlecht na 12 minuten een eerste kans. Nieuwe aanwinst Louis Patris rukt op en brengt langs de rechterflank laag voor doel. 

 

Nieuwkomer Kasper Dolberg neemt goed aan en stift de bal heerlijk over de Amsterdamse goalie. Een perfect debuut in het Lotto Park voor de Deense spits.

 

Nadien bleven de nieuwe aankopen het goed doen. Vooral Patris zorgde voor veel gevaar langs de flank. Amuzu en Dreyer lieten het na om de tweede treffer te maken.

 

Lees verder onder de tweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anderlecht overleeft aanvalsgolven en kan tegenprikken

Na de rust  kreeg Anderlecht het wat moeilijker tegen de Nederlandse recordkampioen.


Nieuwe doelman Dupe had een goede redding in huis om Bergwijn het scoren te belemmeren en een paar minuten nadien kon de Nederlander opnieuw bijna scoren. Deze keer strandde zijn poging op de lat.


Een kwartier voor het einde werd er stevig gewisseld en ging het Nederlandse stormpje wat liggen. 


De pas ingevallen Benito Raman kreeg een goede bal van Debast en probeerde voor te brengen, maar de jonge Aertssen verwerkte de bal in eigen doel: 2-0. 


Echt vriendschappelijk ging het er trouwens niet altijd aan toe. Anderlecht - Ajax blijft duidelijk een prestigeduel. De Nederlanders verzamelden maar liefst 5 gele kaarten.

 

In het absolute slot kon Raman de boeken definitief sluiten. Invaller Leoni speelde de spits goed aan en die werkte prima af. Eindstand 3-0.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Raman legde de 3-0 eindstand vast.