Ga naar de inhoud

Jonge Red Lions en Red Panthers verliezen hun EK-finales tegen Duitsland

 zo 16 juli 2023 19:23
De jonge Red Lions.

Op het EK hockey U18 in Krefeld hebben de Belgen twee keer naast het goud gegrepen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen verloor België in de finale van Duitsland. Twee keer zilver dus voor ons land, thuisland Duitsland bouwde een feestje.

Gastland Duitsland te sterk voor jonge Red Lions

De jonge Belgische hockeymannen kregen in hun finale gastland Duitsland tegenover zich. Een heruitgave van het affiche in de groepsfase, waarin ons land met 3-2 won.

De Red Lions hadden eerder in de halve finale Nederland naar huis gestuurd met 3-2 in de shoot-outs, na een 2-2-stand in de reguliere speeltijd. Duitsland bleek dan weer een maatje te groot voor Spanje met 8-6.

Hoewel Belgie na een kwartier spelen op achterstand kwam, hing Charlie Langendries de bordjes niet veel later opnieuw gelijk met een listig doelpunt.

Toch bleef de thuisploeg in grote delen van de partij de dominante ploeg en klom het op een 3-1-voorsprong. De 3-2 van Larry Fauchey diende enkel nog als een doekje voor het bloeden.

Zo sluiten de jonge hockeymannen hun EK af met een zilveren medaille. Al mogen ze met opgeheven hoofd terugkijken op hun toernooi.  In de groepsfase was ons land oppermachtig met vier zeges in evenveel duels.

Zo versloegen ze Schotland (8-1), Ierland (8-0), Duitsland (3-2) en Oostenrijk (2-0) en kroonden ze zich tot groepswinnaar vóór Duitsland, dat in de finale nu dus te sterk bleek.

Ook de Red Panthers gaan onderuit na shoot-outs

De jonge Red Panthers stonden ook tegenover Duitsland in hun EK-finale. Na 60 minuten stond de 0-0 nog op het bord, net als tijdens hun ontmoeting in de groepsfase.

 

En dus kwamen er shoot-outs. Daarin trok Duitsland aan het langste eind met 2-3. De Duitse meisjes scoorden meteen hun eerste drie pogingen, België miste bij de 2e, 3e en 5e poging.

 

Het was pas de 2e EK-finale voor de jonge Panthers, de eerste was in 2018. Ook toen moest België vrede nemen met zilver.