Ga naar de inhoud

Belgian Lions laten nipt brons liggen op EK U20 na dip in vierde kwart

 zo 16 juli 2023 19:31

Het is de jonge Belgian Lions niet gelukt om een EK-medaille te veroveren. De Belgische U20-ploeg nam het in de match voor het brons op tegen thuisland Griekenland. De Lions waren er dichtbij, maar gingen in het vierde kwart en de overtime kopje-onder. België verloor met 68-64.

statistieken

 

quarters: 18-17, 15-26, 7-9, 16-4 en OT 12-8

topschutters België: De Ridder (15 ptn) en Mennes (11 ptn)

topschutters Griekenland: Zougris (16 ptn), Bazinas en Plotas (13 ptn)

 

In Kreta lieten de Belgen gisteren een ticket voor de finale liggen nadat Thijs De Ridder vroeg in de match geveld werd. Maar een kans om voor een EK-medaille te spelen wou de Belgische MVP niet laten liggen. Hij verscheen vandaag toch op het terrein.

 

Applaus van het publiek moest hij daar niet voor verwachten want tegenstander was Griekenland, het thuisland.

 

Na een gelijkopgaand eerste kwart namen de Belgen de partij in handen in quarter twee. Ze liepen weg met een 15-26-tussenspurt.

 

Na de rust ging de scoringsmachine wat aan het sputteren. In het derde kwart liep België nog wel twee puntjes uit (7-9), maar in het vierde kwart konden de Lions onder 20 amper 4 punten maken.

 

Te weinig. En zo deden ze zichzelf de das om want de Grieken kwamen met 16 gemaakte punten in dat quarter weer langszij: 56-56.

 

In de overtime kregen de Belgen het tij niet meer gekeerd. Ze bogen het hoofd voor Griekenland en gaan na een mooi toernooi toch met een teleurstelling naar huis.

Thijs De Ridder werd opgelapt voor deze belangrijke wedstrijd

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Herbekijk de wedstrijd van de U20

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: