Ga naar de inhoud

Coach Ivan Leko lokt Vadis Odjidja naar Hajduk Split: "Grote uitdaging"

 do 13 juli 2023 11:46
Hajduk Split is de Kroatische vicekampioen.
Vadis Odjidja was na 5 jaar in Gent einde contract.

Na vijf jaar verlaat Vadis Odjidja KAA Gent met een vrije transfer: de 34-jarige middenvelder gaat aan de slag bij de Kroatische topclub Hajduk Split, waar oude bekende Ivan Leko de plak zwaait. Odjidja tekende voor 1 jaar met optie op nog een jaar: "Ik hoorde alleen maar positieve geluiden", vertelde hij op de website.

Hajduk Split maakte de komst van Vadis Odjidja op een toffe manier bekend, met een filmpje van The Matrix. De drievoudige Rode Duivel koos voor de liefde en de waarheid. "Wij zullen je de ware betekenis van liefde tonen", belooft Hajduk Split.

"Ik heb een heel goed gevoel bij deze club na gesprekken met de coach en directie", vertelt Odjidja enthousiast. En die coach is Ivan Leko. De Kroaat heeft een lang verleden in België: hij speelde voor Club Brugge, Germinal Beerschot en Lokeren en trainde OHL, STVV, Club Brugge en Antwerp.

Na een avontuur in China is Leko in zijn geboortestad Split actief. Odjidja: "Ze legden me de grootsheid van de club en de ambities uit. Dit wordt een grote uitdaging voor mij."

"Ik heb enkele jongens die ik kende, gevraagd naar Hajduk Split en hoorde alleen positieve geluiden. Ik ben heel blij met wat ik hoorde en daarom ben ik hier nu ook."

"Ik ken in de kleedkamer al doelman Lovre Kalinic, met wie ik samenspeelde bij AA Gent, en Marko Livaja, die in mijn tijd bij Olympiakos voor rivaal AEK Athene speelde."

Hajduk Split is de Kroatische vicekampioen en hoopt zich langs de voorrondes te kwalificeren voor de Champions League.

Globetrotter

Odjidja zag eind juni zijn contract in Gent aflopen. Daar kwam hij de voorbije 5 seizoenen tot 204 wedstrijden, waarin hij 26 keer scoorde en 28 assists gaf. Hij schopte het er ook tot kapitein.

Eerder in zijn carrière kwam de drievoudige Rode Duivel uit voor Anderlecht, Hamburg (Dui), Club Brugge, Norwich City (Eng) en Rotherham (Eng), Legia Warschau (Pol) en Olympiakos (Gri).

Odjidja wordt aangekondigd à la The Matrix:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.