Ga naar de inhoud

Pechvogel Lennert Van Eetvelt perst er nog een tweede plaats uit in Roemenië

 zo 9 juli 2023 19:26
Lennert Van Eetvelt
Lennert Van Eetvelt gooit zich over de streep.

Lennert Van Eetvelt  (Lotto-Dstny) heeft de Sibiu Cycling Tour in Roemenië afgesloten als tweede. Een pleister op de wonde voor de jonge Belg die gisteren de gele trui kwijtspeelde na een lekke band.

Vanavond stond in Sibiu de afsluiter van een vierdaagse rittenkoers op het programma: een tijdrit over 3,3 kilometer.

 

Lennert Van Eetvelt begon het slotnummer met 6 seconden achterstand op de nummer 1 in de stand. Met een 9e plaats in de tijdrit kwam hij nog dicht in de buurt van de eindzege, maar het werd de tweede plaats.

 

Gisteren zat Van Eetvelt in zak en as. De 21-jarige renner moest de gele trui afgeven na een lekke band op de slotklim. Als troostprijs kreeg hij de trui voor de beste jongere mee naar huis.

 

"Vandaag heb ik nog eens alles gegeven. Het leverde de tweede plaats op", reageerde Van Eetvelt.

 

"Ach, zulke zaken gebeuren. Ik heb al erger meegemaakt dit jaar", zei de renner die even aan de kant stond na twijfel over een neusspray.

 

De 24-jarige Brit Mark Donovan won de Sibiu Cycling Tour, zijn eerste zege als profrenner. De Pool Marceli Boguslawski van Alpecin-Deceuninck was de snelste in de korte tijdrit.

Ach, zulke zaken gebeuren. Ik heb al erger meegemaakt dit jaar.

Lennert Van Eetvelt
uitslag Sibiu Cycling Tour
1. Mark Donovan (GBr) in 15u32'44"
2. Lennert Van Eetvelt op 8"
3. Jakub Otruba (Tsj) 12"
4. Matteo Badilatti (Zwi) 20"
5. Anders Johannessen (Noo) 21"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: