Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Coco Gauff
8128
3
Aryna Sabalenka
7841
4
Elena Rybakina
6026
5
Jessica Pegula
5025
6
Markéta Vondroušová
4463
7
Jasmine Paolini
4068
8
Zheng Qinwen
4055
9
Maria Sakkari
3805
10
Ons Jabeur
3801

Kirsten Flipkens (37) hangt racket na Wimbledon definitief aan de haak: "Elk moment dat ik hier nog ben, neem ik mee"

 zo 9 juli 2023 17:05
Kirsten Flipkens zegt op 37-jarige leeftijd het tennis vaarwel.

Kirsten Flipkens zet na Wimbledon een punt achter haar tenniscarrière. Dat bevestigde de 37-jarige tennister na haar zege in de tweede ronde van het dubbeltoernooi. "Dit is het laatste toernooi dat ik zal spelen", gaf Flipkens toe aan Dirk Gerlo.

Nadat ze vorig jaar op Wimbledon al afscheid had genomen van haar enkelcarrière, bergt Kirsten Flipkens haar tennisracket straks helemaal op.

Samen met haar Hongaarse dubbelpartner Timea Babos overleefde 'Flipper' vandaag nog de 2e ronde op Wimbledon. Haar partij in de 3e ronde wordt dus mogelijks wel haar laatste optreden ooit.

"Voor ik naar Wimbledon vertrok, had ik opnieuw al veel minder tennis gespeeld. Ik ben wel blijven padellen, dus mijn volley heb ik wel onderhouden", lachte Flipkens 

Het laatste jaar was ik niet meer 100% bezig met mijn vak.

Kirsten Flipkens

"Ik weet dat het misschien niet zo professioneel overkomt. Maar nadat ik afscheid had genomen van het enkelspel, wilde ik alleen nog maar doen waar ik zin in had."

"De persoon die ik nu ben, is niet te vergelijken met toen ik nog enkel speelde. Toen was ik wel nog 100 procent bezig met mijn vak. Dat is het laatste jaar wel wat anders", vertelde een eerlijke Flipkens.

"In de volgende ronde spelen we tegen het duo Garcia/Stefani. Dat is wel een pittig affiche, maar ik kijk ernaar uit. Elk moment dat ik hier nog ben, neem ik mee."

Flipkens speelt morgen om 12 uur in wat mogelijks de laatste wedstrijd uit haar professionele tenniscarrière wordt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: