Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10910
2
Aryna Sabalenka
7498
3
Coco Gauff
7313
4
Elena Rybakina
6673
5
Jessica Pegula
4655
61
Markéta Vondroušová
4090
71
Zheng Qinwen
3945
82
Maria Sakkari
3925
9
Ons Jabeur
3748
10
Jelena Ostapenko
3493

Kirsten Flipkens (37) hangt racket na Wimbledon definitief aan de haak: "Elk moment dat ik hier nog ben, neem ik mee"

 zo 9 juli 2023 17:05
Kirsten Flipkens zegt op 37-jarige leeftijd het tennis vaarwel.

Kirsten Flipkens zet na Wimbledon een punt achter haar tenniscarrière. Dat bevestigde de 37-jarige tennister na haar zege in de tweede ronde van het dubbeltoernooi. "Dit is het laatste toernooi dat ik zal spelen", gaf Flipkens toe aan Dirk Gerlo.

Nadat ze vorig jaar op Wimbledon al afscheid had genomen van haar enkelcarrière, bergt Kirsten Flipkens haar tennisracket straks helemaal op.

Samen met haar Hongaarse dubbelpartner Timea Babos overleefde 'Flipper' vandaag nog de 2e ronde op Wimbledon. Haar partij in de 3e ronde wordt dus mogelijks wel haar laatste optreden ooit.

"Voor ik naar Wimbledon vertrok, had ik opnieuw al veel minder tennis gespeeld. Ik ben wel blijven padellen, dus mijn volley heb ik wel onderhouden", lachte Flipkens 

Het laatste jaar was ik niet meer 100% bezig met mijn vak.

Kirsten Flipkens

"Ik weet dat het misschien niet zo professioneel overkomt. Maar nadat ik afscheid had genomen van het enkelspel, wilde ik alleen nog maar doen waar ik zin in had."

"De persoon die ik nu ben, is niet te vergelijken met toen ik nog enkel speelde. Toen was ik wel nog 100 procent bezig met mijn vak. Dat is het laatste jaar wel wat anders", vertelde een eerlijke Flipkens.

"In de volgende ronde spelen we tegen het duo Garcia/Stefani. Dat is wel een pittig affiche, maar ik kijk ernaar uit. Elk moment dat ik hier nog ben, neem ik mee."

Flipkens speelt morgen om 12 uur in wat mogelijks de laatste wedstrijd uit haar professionele tenniscarrière wordt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: