Ga naar de inhoud

Shericka Jackson sprint naar snelste 100 meter van het jaar, één dag na haar rivale

 za 8 juli 2023 13:32
Shericka Jackson in 2022.

De Jamaicaanse sprintster Shericka Jackson (28) heeft gisteren de snelste 100 meter van het jaar gelopen, en de op vier na snelste ooit. Opvallend: ze liep de beste jaartijd amper één dag nadat de Amerikaanse Sha'Carri Richardson dat ook al gedaan had.

In de Jamaicaanse hoofdstad Kingston heeft Shericka Jackson gisteren op de WK-trials de snelste 100 meter van het jaar gelopen. Ze klokte af op 10"65, slechts 4 keer was er iemand rapper. Voor Jackson is het een verbetering van haar PR (10"71).

Ze klopte daarmee bovendien niet enkel tweevoudig olympisch kampioene Elaine Thompson-Herah op de piste, maar ook een Amerikaanse concurrente die een gelijkaardig kunstje had opgevoerd.

 

Want in het Amerikaanse Oregon werd amper één dag voordien ook de snelste jaartijd op de 100 meter neergezet. Sha'Carri Richardson liep daar een tijd van 10"71, de op zes na snelste tijd ooit. 

 

Lang kan zij dus niet genieten van die eer. Jackson dook nog 6 honderdsten onder haar toptijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: