Ga naar de inhoud

Hanne Claes loopt Belgisch record 400m horden en mag meteen ook naar de Spelen

 zo 2 juli 2023 13:37
Claes
Hanne Claes plaatst zich voor haar tweede Olympische Spelen.

Iets meer dan een jaar voor de start van de Olympische Spelen mag Hanne Claes al op haar twee oren slapen, want zij zal er straks bij zijn in Parijs. Claes liep op een meeting in Zwitserland de 400 meter in 54"33, een beetje sneller dan het Belgische record van Paulien Couckuyt en ruimschoots onder de olympische limiet.

De Resisprint-meeting in La-Chaux-de-Fonds, in Zwitserland, is dankzij de grote hoogte vaak een garantie op snelle tijden. Dat was voor Hanne Claes op de 400 meter horden niet anders.

Claes had enkele weken geleden in Genève al haar persoonlijke record aangescherpt tot 54"75, daar deed ze nu nog bijna een halve seconde vanaf.

Met 54"33 snelt de 31-jarige Claes niet alleen naar een dik persoonlijk record, maar ook naar een nationaal record. Ze snoept het af van Paulien Couckuyt, die in de halve finales in Tokio 54"47 had gelopen.

Claes slaat meteen twee vliegen in één klap, want sinds gisteren is het ook mogelijk om olympische limieten te lopen. Ze duikt onmiddellijk fors onder de gevraagde 54"85.