WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11285
2
Coco Gauff
8173
3
Aryna Sabalenka
7061
4
Elena Rybakina
6376
52
Jasmine Paolini
5518
61
Jessica Pegula
4665
71
Zheng Qinwen
4055
81
Maria Sakkari
3925
92
Danielle Collins
3702
1022
Barbora Krejcíková
3573

Justine Henin krijgt hoogste internationale tennisonderscheiding: "Voor blijvende bijdrage aan sport"

 za 8 juli 2023 12:43
" "
Hoogtepunt uit Henins carrière: de olympische titel in 2004 in Athene.

De Internationale Tennisfederatie (ITF) geeft vandaag de prestigieuze ITF Philippe Chatrier Award aan Justine Henin, voormalig nummer 1 van de wereld, olympisch kampioene en 7-voudig grandslamlaureate. De prijs is de hoogste internationale onderscheiding voor verdiensten voor de tennissport. "Deze prijs betekent veel voor mij", verwoordt onze 41-jarige landgenote.

Justine Henin komt in een illuster rijtje te staan: onder meer Stefan Edberg, Chris Evert, Rod Laver, Juan Antonio Samaranch, Billie Jean King, Margaret Court, John McEnroe, Martina Navratilova, Arantxa Sanchez, Gabriela Sabatini en de All England Lawn Tennis Club gaan Henin voor op de erelijst.

De ITF deelt de prijs - genoemd naar zijn voormalige voorzitter - uit sinds 1996 aan een persoon of organisatie die op en naast de courts een uitzonderlijke bijdrage leverde aan de tennissport.

Sinds ik gestopt ben, doe ik er alles aan om iets terug te geven aan de sport waar ik zo veel van hou. Deze prijs betekent heel veel voor mij.

Justine Henin

Henin pakte in 2004 olympisch goud in Athene, stak met Kim Clijsters de Fed Cup op zak in 2001 en veroverde titels op Roland Garros (2003, 2005, 2006, 2007), US Open (2003, 2007) en Australian Open (2004). Op Wimbledon werd ze twee keer runner-up (2001, 2006).

Na haar carrière startte Henin een succesvolle tennisacademie op en stichtte ze een liefdadigheidsorganisatie die sportkansen biedt aan kinderen met een beperking.

"Ze was een van de beste speelsters van haar generatie en levert sinds haar afscheid nog altijd een belangrijke bijdrage aan onze sport op alle niveaus. Ze verdient deze prijs dubbel en dik", vertelde ITF-voorzitter David Haggerty.

Henin is vereerd met de prijs en dankt de tennisfederatie. "Ik heb altijd het beste van mezelf gegeven en veel succes geboekt. Sinds ik gestopt ben, doe ik er alles aan om iets terug te geven aan de sport waar ik zo veel van hou."

"Dat zal ik dan ook altijd blijven doen. Net als de ITF wil ik iedereen laten kennismaken met tennis om de sport te laten groeien op zowel top- als recreatief niveau. Deze prijs betekent heel veel voor me."

Henin zal de prijs in ontvangst nemen tijdens de ITF World Champions Awards in het Victoria and Albert Museum in Londen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.