Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Aryna Sabalenka
8138
3
Coco Gauff
7638
4
Elena Rybakina
5673
5
Jessica Pegula
4550
6
Markéta Vondroušová
4035
71
Maria Sakkari
3980
81
Zheng Qinwen
3945
9
Ons Jabeur
3748
10
Jelena Ostapenko
3318

Ex-nummer 1 Caroline Wozniacki voelt het na 3 jaar kriebelen en kondigt comeback aan

 do 29 juni 2023 15:24
Wozniacki
Caroline Wozniacki won in 2018 haar enige grandslamtoernooi, de Australian Open.

Caroline Wozniacki heeft besloten om zich op haar 32e opnieuw te meten met de toppers van vandaag. De Deense was ooit de nummer 1 van de wereld, maar trok er begin 2020 de stekker uit. "Ik heb nog altijd doelen die ik wil nastreven."

Caroline Wozniacki was jarenlang een vaste waarde aan de top van het vrouwentennis. Op haar 20e bereikte ze al de nummer 1-positie van de wereld, 8 jaar later won ze met de Australian Open haar enige grandslamtoernooi.

Maar Wozniacki begon ook met blessures te worstelen en steeds meer begon er iets te knagen. Kort voor haar afscheid was de Deense getrouwd met ex-NBA-speler David Lee en de biologische klok tikte luid.

Naar die periode verwijst Wozniacki ook in de aankondiging van haar comeback, die ze doet in het zog van een interview met Vogue. "Ik heb veel verloren tijd kunnen goedmaken met mijn familie en ik werd moeder van twee prachtige kinderen."

 

"Maar ik heb nog altijd doelen die ik wil realiseren. Ik wil mijn kinderen tonen dat je je dromen kan najagen hoe oud je ook bent of wat je taak ook is. Als familie hebben we besloten dat de tijd rijp is. Ik keer terug om te spelen, ik kan niet wachten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.