Ga naar de inhoud

Simone Biles keert in augustus terug in competitie na 2 jaar pauze voor mentale gezondheid

 wo 28 juni 2023 17:54

Na twee jaar inactiviteit keert Simone Biles in augustus terug in competitie. De Amerikaanse gymnaste duwde na de Spelen in Tokio op de pauzeknop om te waken over haar mentale gezondheid en nam sindsdien niet meer deel aan een wedstrijd. De U.S. Classics worden het toneel van haar wederoptreden.

De U.S. Classics op 5 augustus worden de eerste wedstrijd van Simone Biles na de Olympische Spelen in 2021.

 

Zo kondigde de USA Gymnastics aan dat Biles, zevenvoudig olympisch medaillewinnares en olympisch kampioene van 2016, er deel zal uitmaken van het deelnemersveld. De viervoudig olympisch kampioene van Rio 2016 maakt er haar comeback na twee jaar zonder competitiedeelname.

 

Op de Spelen van 2021 mikte Biles nog op zes gouden medailles, maar in de Japanse hoofdstad sloeg ze vanwege mentale problemen de meeste wedstrijden over.


Het turnfenomeen had er ook last van zogenoemde "twisties", een situatie waarbij een turnster tijdens een moeilijke sprong de coördinatie plotseling verliest. 

 

Biles nam nadien de tijd om zich te focussen op haar mentale welzijn, en deed dat steeds zeer vocaal, om zo - als spreekbuis - de stigmatisatie rond mentaal welzijn te stoppen.

Gerelateerd: