Ga naar de inhoud

Fierheid overheerst bij 3x3 Belgian Lions na zilveren medaille: "We hebben bouwstenen gelegd voor de toekomst"

 zo 25 juni 2023 11:01
Dennis Donkor, Caspar Augustijnen en Thibaut Vervoort.

Geen goud, wel zilver voor de 3x3 Belgian Lions op de Europese Spelen. In de finale bogen onze moegestreden basketbalmannen het hoofd tegen zwart beest Letland (19-11). Toch overheerst vooral trots na een toernooi waarin Caspar Augustijnen al snel geblesseerd uitviel. "Deze medaille blinkt toch iets meer dan normaal", vertelde een stralende Thibaut Vervoort.

De ambities van onze 3x3 Belgian Lions kregen vroeg in de eerste groepswedstrijd snel een flinke knauw toen Caspar Augustijnen plots door zijn knie zakte.

 

Einde toernooi voor Augustijnen en tot overmaat van ramp mocht er geen vervanger opgroepen worden. "Om alle wedstrijden zonder wisselspeler af te werken, is echt heel zwaar", gaf Dennis Donkor na de finale eerlijk toe.

"Het was niet makkelijk, maar we hebben gevochten als leeuwen. Op het einde was de tank echt wel leeg. Maar mogen fier zijn op onszelf."

Het gevoel om een medaille te pakken met België is echt zalig.

Thibaut Vervoort

"In de finale zaten we er echt door"

Ook Thibaut Vervoort en pechvogel Caspar Augustijnen blikten tevreden terug op de zilveren medaile. "In de finale zaten we er echt door, maar het gevoel om een medaille te pakken met België is echt zalig", vertelde Vervoort.

"We moeten het positieve uit dit toernooi halen, want hier hebben we echt wel bouwstenen gelegd voor de toekomst."

"Ik kan alleen maar trots zijn", vulde Caspar Augustijnen nog aan. "Zo'n lang toernooi zonder wisselspeler spelen, is gewoon doodgaan."

"Hopelijk ben ik binnen een kleine 9 maanden terug. Zoals het er nu uitziet, zou ik helemaal in orde moeten zijn voor de Olympische Spelen in Parijs."

Gerelateerd: