Ga naar de inhoud

BEKIJK: Jolien Boumkwo kleurt 100 meter horden in jogtempo en fikse eindsprint: "Neem mezelf niet té serieus"

 za 24 juni 2023 16:57
Een seizoensbeste voor Boumkwo en een extra puntje voor België.

32"81: een seizoensbeste op de 100 meter horden. Kogelstootster Jolien Boumkwo offerde zich op om twee onverhoopte punten te sprokkelen voor het Belgische atletiekteam. Eerst in jogpas feilloos over elke horde, aan het einde nog een fikse sprint. Bekijk hier haar race.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door een blessure bij Anne Zagré moest de Belgische delegatie nog snel op zoek naar een vervangster. Kogelstootster Jolien Boumkwo (29) kwam als reddende engel uit de bus.

 

Doordat België toch deelnam aan de 100 meter horden én een Zwitserse gediskwalificeerd werd, sprokkelde ons land toch 2  punten in het klassement. Belangrijk in de strijd om het behoud in de hoogste afdeling.

"Gevoel dat iedereen naar me keek"

"Toen het mij gevraagd werd, zag ik het meteen zitten, maar enkel met het fiat van mijn coach", blikt Jolien Boumkwo terug op haar uitstapje naar de horden.

 

"Hij ging akkoord als ik het rustig aan deed en geen enkel risico nam op een blessure. Op training doen we wel eens horden, dus op zich weet ik wel hoe het moet."

 

"Ik vond het wel een bijzondere ervaring, want veel meer dan bij het kogelstoten had ik het gevoel dat iedereen naar mij keek."

Als België hierdoor in hoogste divisie blijft, was het zeker de moeite.

Jolien Boumkwo

Boumkwo had weinig moeite om haar trots opzij te zetten: "Ik probeer mezelf als atleet niet te serieus te nemen", lacht ze.

 

"Het verleden heeft mij geleerd dat je daar alleen maar van gaat verkrampen. Als mijn twee punten er straks voor zorgen dat we in de hoogste divisie blijven, is dit zeker de moeite geweest."  

Boumkwo kon er zelf mee lachen voor de start

Een kusje voor het publiek.
En een punt extra voor het Belgische atletiekteam.
Gerelateerd: