Ga naar de inhoud

"This is not a joke": kogelstootkampioene Jolien Boumkwo gaat 100 meter horden wandelend afwerken

 za 24 juni 2023 11:13
Jolien Boumkwo
Jolien Boumkwo in actie als kogelstootster.

Op de Europese Spelen in het Poolse Krakau-Malopolska zijn deze middag alle ogen gericht op de 100 meter horden. Door een blessure bij Anne Zagré moest de Belgische delegatie nog snel op zoek naar een vervangster. Kogelstootster Jolien Boumkwo (29) kwam als reddende engel uit de bus: "Momenteel heb ik nog geen stress, maar dat zal wel nog komen."

"This is not a joke" en "One for the team". Jolien Boumkwo kondigde haar deelname op de 100 meter horden aan met een stevige knipoog op Instagram.

"Voor mijn wedstrijd in het kogelstoten wist ik eigenlijk al dat ik de 100 meter horden zou lopen. Veel atleten wilden geen risico nemen, dus dan heb ik me maar opgeofferd", vertelt onze landgenote.

Doordat België nu toch kan deelnemen aan de 100 meter horden sprokkelt ons land sowieso een puntje in het klassement. Belangrijk in de strijd om het behoud in de hoogste afdeling.
 

"Het is puur om dat ene punt binnen te halen. Als het uiteindelijk 1 punt scheelt in de eindstand is het ook stom om het niet te doen. Wie weet is er een valse start of valt er iemand over de horden, dan zouden we nog meer punten kunnen sprokkelen."

Ik heb het team wel laten weten dat ik de wedstrijd wandelend zal afwerken.

Jolien Boumkwo.

"Ik ga het wel rustig aan doen om risico's te vermijden. Ik heb het team ook wel laten weten dat ik de wedstrijd wandelend zal afwerken. Maar het toont alvast dat de teamgeest goed zit", leg Boumkwo uit.

Hoewel de atlete dus niet voluit zal gaan, zijn de horden haar niet onbekend. "Als junior heb ik nog wedstrijden gelopen en tot mijn 24e verwerkte ik het ook in mijn trainingen. Het is dus een beweging die me niet onbekend is."

"Ik ga gewoon proberen om er van te genieten, want dit is echt once in a lifetime", sloot de hordeloopster ad interim af.

Gerelateerd: