Ga naar de inhoud

1e editie van WK voor clubs XL vindt in 2025 plaats in de Verenigde Staten

 vr 23 juni 2023 18:20
Real Madrid
Real Madrid won de meest recente editie van het WK voor clubs.

De Verenigde Staten zullen in 2025 de eerste editie organiseren van het vernieuwde WK voor clubs, waar 32 teams aan zullen deelnemen. Het wordt meteen een goeie test met het oog op het WK voor landen, dat de VS in 2026 ook organiseert, samen met Mexico en Canada.

Om ook een graantje mee te pikken van het steeds populairdere en lucratieve clubvoetbal heeft de FIFA een tijdje geleden al besloten om het WK voor clubs uit te breiden van 7 naar 32 teams.

Alle continentale kampioenen van 2021 tot 2024 zullen een uitnodiging krijgen. Dat betekent dat voor Europa Chelsea, Real Madrid en Manchester City nu al zeker zijn van deelname.

De eerste editie zal tussen juni en juli 2025 plaatsvinden in de Verenigde Staten, exact één jaar voor daar ook het WK wordt georganiseerd. De tweede editie vindt 4 jaar later plaats.

 

"Het WK voor clubs van 2025 wordt het summum van het clubvoetbal", klopt FIFA-voorzitter Gianni Infantino zich op de borst. "Dankzij de goeie infrastructuur en de massale lokale belangstelling is de VS de ideale gastheer om dit nieuwe, wereldwijde toernooi op gang te trappen."