Ga naar de inhoud

Wouter Vandenhaute is 1 van de 4 nieuwe leden in de Raad van Bestuur van de voetbalbond

 do 22 juni 2023 20:43
Vandenhaute
Wouter Vandenhaute neemt de taken over van Michael Verschueren.

De Raad van Bestuur van de voetbalbond is opnieuw door elkaar geschud. Op een Algemene Vergadering werden 4 nieuwe leden verkozen, onder wie ook Wouter Vandenhaute (Anderlecht). Daarnaast kondigde de KBVB aan dat in 2022 3,44 miljoen euro winst werd geboekt. 

Het was de laatste jaren niet zo gemakkelijk om de samenstelling van de Raad van Bestuur bij de voetbalbond te volgen. Zo werd voorzitter Paul Van den Bulck een maand geleden nog maar vervangen door (onafhankelijk) voorzitter Pascale Van Damme.

Voor het nieuwe jaar moesten 6 zitjes opnieuw ingevuld worden. Pierre Locht (CEO van Standard) en Benjamin Vasseur van de Franstalige Voetbalfederatie werden herverkozen.

Peter Willems (OH Leuven) en Marc Van Craen (Voetbal Vlaanderen) namen ontslag als bestuurder. Van Craen wordt vervangen door zijn opvolger als voorzitter bij Voetbal Vlaanderen, Jorg Keldermans. Het zitje van Willems gaat naar Frank Lagast, algemeen directeur bij KV Mechelen.

Het mandaat van Michael Verschueren liep ook ten einde, maar dat blijft in de Anderlecht-familie. Niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute is zijn vervanger.

De laatste nieuwe naam in de Raad van Bestuur is Johny Vanspauwen, die net als zijn voorganger Robert Huygens vanuit Voetbal Vlaanderen was voorgedragen.

 

De Raad van Bestuur van de KBVB:

*
Pascale Van Damme (voorzitter)

* Sven Jaecques (Pro League)
* Wouter Vandenhaute (Pro League)
* Frank Lagast (Pro League)
* Pierre Locht (Pro League)
* Jorg Keldermans (Voetbal Vlaanderen)
* Johny Vanspauwen (Voetbal Vlaanderen)
* Philippe Godin (Association des Clubs Francophones de Football)
* Benjamin Vasseur (Association des Clubs Francophones de Football)

Raad van Bestuur
De nieuwe Raad van Bestuur van de KBVB (zonder Wouter Vandenhaute).

3,44 miljoen euro winst in 2022

Samen met de verkiezing voor de Raad van Bestuur was ook de goedkeuring van het jaarverslag van 2022 een agendapunt tijdens de Algemene Vergadering.

"Nochtans betekenden de energiecrisis en de indexatie van de lonen in 2022 een financiële opdoffer voor de KBVB, net zoals voor elke onderneming", lezen we in het persbericht van de bond.

 

"Dankzij de verkoop van het bondsgebouw, sterke commerciële resultaten en een efficiënte werking, noteerde de KBVB toch een winst van 3,44 miljoen euro."

 

CEO Manu Leroy: "We zijn gewapend voor 2023, een jaar dat budgettair uitdagend wordt, zonder groot toernooi en met de stijgende loonkosten."

Leroy
Manu Leroy