Ga naar de inhoud

Pechvogel Remco Evenepoel kan nog lachen: "Ik heb me iets te veel gesmeten"

 do 22 juni 2023 18:47
Remco Evenepoel eindigde 4e.

Na amper 3 minuten wist Remco Evenepoel al dat hij zichzelf niet zou opvolgen als Belgisch tijdritkampioen. De titelverdediger schoof weg in een bocht. Hij kon de schuiver relativeren. "Ik had er echt zin in, maar dit kan gebeuren", aldus Evenepoel, die deelname aan de Vuelta niet uitsluit: "Het is zeker geen neen, maar ook geen ja."

"Ik had er nochtans zin in", vertelde Remco Evenepoel na het BK tijdrijden, dat door de regen een echte uitdaging was geworden.

 

"Regen is voor niemand leuk op een technisch parcours met een tijdritfiets, maar ik keek er naar uit om me te smijten. Ik heb me misschien iets te veel gesmeten bij de start", gniffelde hij.

 

Evenepoel kwam al heel snel ten val. Wat liep er mis? "Ik weet het niet, mijn voorwiel was gewoon weg. Ik kwam niet aan mijn remmen en draaide niet verkeerd in."

 

"Ik had meteen het goeie gevoel en ik vond mijn ritme, maar ik schoof weg. Dat kan gebeuren."

 

"Het was meteen duidelijk dat ik niet zou winnen. Eén foutje en je weet dat het gedaan is."

 

"Ze riepen nog dat het podium mogelijk was en ik ben blijven vechten. Ik kreeg meer vertrouwen, maar het is niet gelukt."

 

"Jammer, maar ik heb het maximum gegeven ondanks die pech. Het was zeker niet slecht. Ik reed een goeie tijdrit, maar zo hoort het: met vallen en opstaan."

Ik had meteen het goeie gevoel en ik vond mijn ritme, maar ik schoof weg. Dat kan gebeuren. 

Remco Evenepoel

Zondag rijdt Evenepoel nog het BK op de weg, daarna volgt een rustperiode en een stage om zich klaar te stomen voor het najaar. Met de Vuelta als een van de doelen?

 

"Vanaf nu zullen we dat bespreken. De deur staat open", vertelde de winnaar van de Ronde van Spanje vorig jaar.

 

"Het kan alles worden, ik moet gewoon zien dat ik het fysiek en mentaal aankan om weer diezelfde voorbereiding te doen."

 

"Laat ons zeggen dat we over 2 weken beslissen wat we doen. Het is zeker geen neen, maar ook geen ja. Alles kan nog beslist worden."

Gerelateerd: