Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  21 - Firenze > Rimini
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Astana schakelt Mark Renshaw in als sprintcoach van Mark Cavendish in de Tour

 do 22 juni 2023 16:03
Mark Renshaw.

Mark Cavendish gaat in juli tijdens de Ronde van Frankrijk op zoek naar een 35e ritzege in de Tour. De afscheidnemende Cav jaagt op dat record, een mijlpaal die hij nu nog deelt met Eddy Merckx. De vrij onervaren sprinttrein van Cavendish kan tussen Bilbao en Parijs rekenen op de expertise van zijn voormalige loods Mark Renshaw.

Mark Cavendish is op zijn 38e nog niet versleten. Dat bewees de Brit nog eens in de Giro, waar hij de slotetappe won.

 

Cavendish gaat tijdens zijn afscheidsjaar in de Tour voor een 35e ritzege waarmee hij alleen recordhouder zou worden.

 

Zijn ploeg Astana Qazaqstan heeft echter geen sprinttraditie en de Kazachen halen een oude bekende aan boord. Met Mark Renshaw (40) wordt zijn voormalige rechterhand ingeschakeld voor de nodige tips.

 

"Ik kijk er echt naar uit om mijn vaardigheden ten dienste van het team te stellen om successen te behalen", zegt Renshaw, die zal fungeren als adviseur voor de sprints en de lead-outs.

 

"Het is ons doel om zeges te pakken in de sprintetappes. Ik sta te popelen om mijn kennis en ervaring te delen die ik opdeed als lead-out en ploegmaat van Mark Cavendish."

 

"De carrière van Mark is al een groot succes, maar ik ben enthousiast over de mogelijkheid om Mark te helpen zijn loopbaan af te sluiten met een absoluut hoogtepunt", besluit Renshaw, die eind 2019 een punt zette achter zijn carrière als wielerprof.

Renshaw en Cavendish waren jarenlang ploegmakkers en kennen elkaar door en door.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.