Ga naar de inhoud

Genk moet voorbij Zwitserse vicekampioen in CL-voorronde, ook Club en Gent kennen hun programma

 wo 21 juni 2023 12:46

Racing Genk neemt het in de 2e voorronde van de Champions League op tegen het Zwitserse Servette Genève. In de 2e voorronde van de Conference League treft Club Brugge het Deense team Aarhus, Gent ontmoet de winnaar van het duel tussen Zilina (Svk) en Levadia Tallinn (Est).

Racing Genk was bij de loting reekshoofd in het niet-kampioenenspoor. Het speelt tegen Servette eerst uit en vervolgens de terugwedstrijd in de eigen Cegeka Arena. In totaal wachten voor Genk 3 hordes op weg naar de groepsfase.

 

De heenwedstrijd is op 25 of 26 juli, de terugwedstrijd een week later op 1 of 2 augustus. Bij winst plaatst Genk zich voor de 3e voorronde van de Champions League, bij uitschakeling volgt de 3e voorronde van de Europa League.  

 

Daarna kan de Belgische vicekampioen ook nog in de Conference League terechtkomen. Bij 3 uitschakelingen op een rij speelt Genk geen groepsfase.

 

Servette Genève werd vorig seizoen 2e in Zwitserland, weliswaar liefst 16 punten achter kampioen Young Boys. De club speelde pas zijn 4e seizoen terug in eerste klasse na enkele jaren in de lagere divisies. De laatste titel dateert van 1999.

 

Voormalig Manchester City-linksachter Gaël Clichy en aanvaller Chris Bédia (ex-Charleroi en -Zulte Waregem) zijn de bekendste namen in de selectie.

Bij verlies tegen Servette weet Genk ook al dat Olympiakos wacht in de EL-voorronde, omdat een Grieks onderonsje met Panathinaikos niet kan.

Club tegen Deense nummer 3, Gent wacht ander duel af

In Nyon (Zwi) gingen nog 2 Belgische clubs de trommel in: Club Brugge en KAA Gent in de 2e voorronde van de Conference League.

 

Club begint aan zijn Europese avontuur tegen Aarhus, de nummer 3 uit de Deense competitie.

KAA Gent trekt een meer haalbare kaart. De Buffalo's kruisen de degens met de winnaar van het duel tussen MSK Zilina (6e in Slovakije) en Levadia Tallinn (vicekampioen in Estland).

De heenwedstrijd voor beide Belgische clubs is voorzien op donderdag 27 juli. De terugwedstrijd staat een week later gepland, op 3 augustus.