Ga naar de inhoud

Noors talent van Jumbo-Visma schrijft Giro voor beloften op zijn naam

 zo 18 juni 2023 22:31

Johannes Staune-Mittet heeft de eindzege in de Giro Next Gen, de Giro voor beloften, niet meer uit handen laten glippen. De 21-jarige Noor rijdt in 2024 voor Jumbo-Visma. William Junior Lecerf was de beste Belg op plaats 8.

Johannes Staune-Mittet legde woensdag de basis voor zijn eindwinst in de achtdaagse rittenkoers, en dat met winst in de koninginnenetappe naar de top van de mythische Stelvio-pas. In de bergrit van zaterdag finishte hij als tweede.

 

In de heuvelachtige slotrit van zondag, gewonnen door de Deen Anders Foldager, kwam de eindzege van Staune-Mittet niet meer in gevaar. In de eindstand heeft de Noor 47 seconden voorsprong op de Ier Darren Rafferty, de nummer twee.

 

Staune-Mittet stapt als eindlaureaat van de 'Baby Giro' in de voetsporen van bekende voorgangers als Juan Ayuso, Tom Pidcock, Danilo Di Luca, Gilberto Simoni, Marco Pantani en Francesco Moser.

 

Beste Belg in de eindstand van de Giro voor beloften is William Junior Lecerf, de jonge Belg van de opleidingsploeg van Patrick Lefevere werd achtste. Alec Segaert, winnaar van de openingstijdrit, viel als elfde net buiten de top 10. Behalve Segaert won ook Giel Gelders een rit in deze Giro Next Gen.

De 21-jarige Staune-Mittet is een groeibriljant van Jumbo-Visma. In 2022 won hij ook al de hoog aangeschreven Franse Ronde de l'Isard en eindigde hij als tweede in de eindstand van de Franse Ronde van de Toekomst.

 

Begin dit seizoen speelde hij al een rol bij de eindzege van zijn Deense ploegmaat Jonas Vingegaard in de Spaanse O Gran Camino. Nu rijdt hij nog voornamelijk voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, maar vanaf 2024 maakt Staune-Mittet helemaal deel uit van de hoofdmacht van Jumbo-Visma, waar hij zeker tot en met 2026 blijft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: