Flanders Classics gaat samenwerken met organisator Ronde van Zwitserland

 di 13 juni 2023 20:34
Tomas Van Den Spiegel en Cycling Unlimited slaan de handen in elkaar.
Tomas Van Den Spiegel en Cycling Unlimited slaan de handen in elkaar.

Flanders Classic, de organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, gaat vanaf nu ook zijn kennis en ervaring uitwisselen met de organisatie van de Ronde van Zwitserland. "Het is de bedoeling om te kijken welke synergieën er zijn op commercieel en operationeel vlak", zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics.

Flanders Classics organiseert in Vlaanderen onder meer de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl.

 

Het is ook actief in het veldrijden als organisator van de Wereldbeker en de Superprestige.

 

Nu gaat Flanders Classics ook voor het eerst investeren in een buitenlandse samenwerking.

De Vlaamse wielerorganisator kocht zich in bij Cycling Unlimited, dat onder andere de Ronde van Zwitserland in zijn portefeuille heeft.

Door ons met Cycling Unlimited te verbinden, worden we ook een grotere speler in het wielerlandschap.

Tomas Van Den Spiegel, CEO Flanders Classics

"De voorbije maanden merkten we al dat onze toekomstvisie voor de wielersport erg gelijkaardig is, waardoor we enorm uitkijken om onze krachten te bundelen", licht CEO Tomas Van Den Spiegel toe.

 

"De bedoeling is om te kijken welke synergieën er zijn op operationeel en commercieel vlak. We zullen ook kennis en mensen uitwisselen met Cycling Unlimited."

 

De samenwerking is ook strategisch van belang. "Door ons met hen te verbinden, vormen we een grotere speler in het wielerlandschap."

 

Het mag duidelijk zijn dat deze samenwerking nog niet de eindhalte is voor Flanders Classics. "Het is onze ambitie om te blijven groeien."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.