Ga naar de inhoud

Tour des Pyrénées stopgezet om veiligheidsredenen: "Rensters vinden het niet meer verantwoord om te rijden"

 zo 11 juni 2023 14:08
Verschillende voertuigen belandden op het parcours.

Veiligheid gaat altijd voorop. Zo bleek vandaag nog maar eens in de Tour des Pyrénées in Frankrijk. Het vrouwenpeloton protesteerde gisteren en eergisteren al over de erbarmelijke koersomstandigheden, vandaag besliste de UCI om de derde en laatste etappe niet te laten doorgaan.

Auto's op het parcours en rensters die voet aan grond zetten uit protest tegen de onveilige koerssituatie. De samenvatting van de eerste twee etappes in de Tour des Pyrénées heeft weinig met koers te maken.

 

De veiligheidsproblemen tijdens de twee ritten van de 2.1-koers waren enorm. Verschillende voertuigen die niet tot de wedstrijd behoorden, kwamen op het parcours terecht en gisteren werd de etappe na 24 kilometer geneutraliseerd.

 

Na de neutralisatie - en opnieuw een pak problemen - koos het peloton er uiteindelijk zelf voor om af te stappen. Vanochtend besloten verschillende ploegen, met Jumbo-Visma op kop, dan maar om de wedstrijd definitief te verlaten.

 

"De veiligheid liet veel te wensen over. De rensters vonden het niet meer verantwoord om vandaag te rijden", klonk het vandaag vanuit het Jumbo-Visma-kamp.

 

Iets later kondigde de UCI aan dat de laatste etappe "om de veiligheid van de rensters te garanderen" wordt geannuleerd. Dat gebeurde na overleg met de rijdersvakbond, de ploegen en de organisatie.

 

De eindzege gaat naar Marta Cavalli (FDJ-Suez), die gisteren won op Hautacam en meteen ook de leiding pakte in het algemeen klassement. De Italiaanse haalde het voor Ashleigh Moolman, Antonia Niedermaier en Cecilie Ludwig Uttrup. Lotte Claes eindigde 10e. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.