Ga naar de inhoud

BEKIJK: Barcelona vloert PSG en blijft jaartje langer heerser van Kevin De Bruyne Cup

 zo 11 juni 2023 17:01

De jonkies van FC Barcelona hebben zichzelf opgevolgd als kampioen van de Kevin De Bruyne Cup. Net als vorig jaar wint het de finale met 3-1. De kinderen van de rekening dit keer: PSG. Club Brugge verdedigde de Belgische eer met een vierde plek.

Op elk jeugdtoernooi waar FC Barcelona speelt, gooien de jonge Catalanen hoge ogen. Dus mocht ook een glansprestatie op de prestigieuze Kevin De Bruyne Cup niet ontbreken.

 

De titelverdediger kreeg Paris Saint-Germain tegenover zich in de finale. De Parijse jongens waren nog niet helemaal warm onder een stralend zonnetje, of Barcelona had de openingsgoal al tegen de touwen hangen.

 

PSG was niet van zijn melk en prikte nog voor rust tegen. Na rust nam het zelfs de bovenhand bij een gelijke score, maar het was de "ervaring" van Barça dat voor een killersinstinct zorgde.

 

Toegegeven: er ging ook wat fout in de verdediging van de Fransen. Barcelona sloeg nog twee keer toe en mag opnieuw de KDB-Cup meenemen naar Spanje.

Club Brugge verloor strijd om brons tegen Palmeiras

In de strijd om de derde plaats verdedigde de jeugd van Club Brugge de Belgische trots.

 

Tegen de grote en sterke spelers van Palmeiras speelden de West-Vlamingen een degelijke partij. Een doelpunt van de Brazilianen in de eerste helft maakte het verschil. 

 

Club verliest met 1-0 en moet tevreden zijn met een vierde plek op de KDB-Cup. 

Wat er eerder gebeurde op de KDB-Cup:

Gerelateerd: