Ga naar de inhoud

EF Education-EasyPost richt eigen vrouwenploeg op

Het Amerikaanse WorldTour-team EF Education-EasyPost richt voor volgend seizoen een eigen vrouwenteam op. Fietsenmerk Cannondale klimt ook aan boord. Het team zal EF Education-Cannondale heten.

De bekendmaking is enigszins opvallend aangezien er momenteel met EF Education - TIBCO - SVB al een team onder dezelfde naam in het vrouwenpeloton rijdt. Dat team hoort echter niet bij hetzelfde bedrijf achter de mannenploeg, geleid door ex-prof Jonathan Vaughters.    

 

Het is onduidelijk of het nieuwe team naast het huidige team zal gaan rijden of dat er een samensmelting komt. EF Education-TIBCO-SVB won dit jaar met de Canadese Alison Jackson verrassend Parijs-Roubaix.   

 

Bij het mannenteam van EF Education-EasyPost rijdt dit jaar met Jens Keukeleire een landgenoot. De Amerikaanse ploeg won in 2023 al zeventien wedstrijden, waaronder twee ritten in de voorbije Ronde van Italië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.