Ga naar de inhoud

Transfers buitenland: Marcel Sabitzer verruilt Bayern voor Dortmund in zoektocht naar speelminuten

Marcel Sabitzer gaat bij Dortmund op zoek naar speelminuten.

Het voetbalseizoen is afgelopen en de zomerse transfermarkt trekt zich op gang. In het buitenland staan de topclubs alweer klaar om met geld te gooien. Wie trekt er naar waar? Volg de transferactie op deze pagina.

transfers buitenlands voetbal zomer 2023

spinner
 1. 20 uur 33. Marcel Sabitzer verruilt Bayern voor Dortmund. De 29-jarige Oostenrijkse middenvelder Marcel Sabitzer vervolgt zijn carrière bij Borussia Dortmund in de hoop daar meer speelminuten te krijgen. De voormalige kapitein van RB Leipzig verruilde twee zomers geleden de club van zijn hart voor Bayern München, maar daar kwam hij nooit in de basiself terecht. Het laatste halfjaar probeerde hij bij Manchester United zijn goede vorm weer te vinden, maar ook dat bleek geen succes. Dortmund neemt Sabitzer definitief over van Bayern en schotelt hem een contract tot 2027 voor. .
 2. 24-07-2023.
 3. 22 uur 01.
 4. 20 uur 35.
 5. 19 uur 23. Kompany krijgt nieuwe keeper bij Burnley. Lang aasde hij op de diensten van Bart Verbruggen, maar Vincent Kompany zag de Nederlander voor Brighton kiezen. Dus schakelden de trainer en Burnley over naar plan B: Engels jeugdinternational James Trafford. De 20-jarige doelman won de trofee van Jeugdspeler van het seizoen in de Engelse derde klasse en had een groot aandeel in de Europese titel bij de beloften. In de absolute slotfase van de finale tegen Spanje stopte hij een penalty, waardoor de Engelse U21 de 1-0 over de streep konden trekken. "We hebben een extreem getalenteerde jonge man gehaald", reageert Kompany. "Meer dan talent heeft hij ook een geweldig karakter. Hij is zelfzeker en volwassen. We kijken er naar uit zijn talent verder te ontwikkelen en hem beter te maken. Hij kan het heel ver brengen." .
 6. 20-07-2023.
 7. 22 uur 25. Inter trekt Juan Cuadrado aan. Inter Milaan heeft zich versterkt met de Colombiaanse international Juan Cuadrado. De 35-jarige winger was einde contract bij Juventus. In Milaan tekende hij voor één seizoen. Cuadrado speelde acht seizoenen voor Juventus en hielp de club aan vijf landstitels en drie bekers. "Ik had elders heel wat aanbiedingen, maar Italië is mijn tweede thuis geworden", vertelt Cuadrado op de website van zijn nieuwe werkgever.  "Mijn familie is er erg aan dit land gehecht. Ik ben dan ook heel blij dat ik voor zo'n grote club met een rijke geschiedenis kon tekenen." .
 8. 17 uur 21. Xavi Simons moet rijpen in Bundesliga. Drie dagen nadat Paris Saint-Germain de terugkoopclausule activeerde van Xavi Simons, vertrekt de middenvelder alweer uit Parijs. Hij krijgt de kans om ervaring op te doen bij RB Leipzig, de ploeg van Rode Duivel Loïs Openda. De spits zal dus de aanvallend ingestelde Nederlander in zijn rug krijgen om hem te bedienen. "De Bundesliga is een van de beste competities in de wereld", klinkt het bij de 20-jarige Simons. "Ik ben onder de indruk van RB Leipzig zijn manier van voetballen en voel dat de kern en visie een goede match zijn met mijn kwaliteiten." .
 9. 19-07-2023.
 10. 20 uur 51. Chelsea haalt 18-jarige spits uit Brazilië. Versterking voor de aanval bij Chelsea: de 18-jarige Braziliaanse vleugelaanvaller Angelo Gabriel. Hij wordt overgenomen van Santos. Angelo Gabriel speelde ondanks zijn jonge leeftijd reeds 129 wedstrijden voor de Braziliaanse topclub en was met een leeftijd van 15 jaar en 308 dagen de jongste debutant ooit in de geschiedenis van de Braziliaanse voetbalcompetitie. .
 11. 09 uur 42. Xavi Simons keert terug naar PSG. Paris Saint-Germain gooit 6 miljoen euro op tafel om Nederlands toptalent Xavi Simons weer naar Parijs te halen. De 20-jarige middenvelder maakte dit seizoen furore bij PSV. Hij kwam 49 keer in actie voor de Eindhovenaren. Daarin kwam hij 19 keer tot scoren en gaf hij 9 assists. De club liet weten dat Simons het trainingskamp verliet om de overstap af te ronden. .
 12. 16-07-2023.
 13. 16 uur 05. Arsenal haalt Jurriën Timber weg bij Ajax. Jurriën Timber (22) maakt de overstap van Ajax naar Arsenal. Dat kondigde de Amsterdamse club zojuist aan. Arsenal betaalt 40 miljoen euro voor Timber, een bedrag dat kan oplopen tot 45 miljoen met bonussen. De centrale verdediger arriveerde in 2014 bij Ajax en maakte in 2020 zijn debuut voor het eerste elftal. Hij groeide snel uit tot een sterkhouder in de defensie van de Nederlandse recordkampioen en ziet dat nu dus beloond met een droomtransfer. Timber verlaat Amsterdam met 121 wedstrijden op de teller.  De vijftienvoudige Nederlandse international moet Arsenal defensief wat meer stabiliteit bieden. De Londenaars draaiden een fantastisch seizoen, maar toonden zich achteraan te kwetsbaar om Manchester City van de titel te kunnen houden.  .
 14. 14-07-2023.
 15. 19 uur 38. Christian Pulisic verkast naar AC Milan. AC Milan heeft Christian Pulisic weggehaald van de bank van Chelsea. Met de komst van Nicolas Jackson en Christopher Nkunku naar Londen zag Pulisic zijn speelkansen nog wat meer slinken, dus zocht hij een uitweg De Amerikaanse aanvaller tekende voor 4 seizoenen in de Serie A. Milan telde naar verluidt zo'n 20 miljoen euro neer, heel wat minder dan de 64 miljoen euro die Chelsea in 2019 betaalde aan Dortmund voor Pulisic. Pulisic volgt in het spoor van ploegmaat Ruben Loftus-Cheek, die ook naar Milan verhuisde. De Amerikaan was in 145 matchen goed voor 26 goals. .
 16. 16 uur 48. Brecht Dejaegere gaat voor American Dream. In België trokken Anderlecht en Standard aan zijn mouw, maar Brecht Dejaegere zet zijn carrière verder in de Verenigde Staten. De ex-middenvelder van AA Gent en KV Kortrijk tekent tot 2025 bij Charlotte. Dejaegere speelde de voorbije drie seizoenen in Frankrijk bij Toulouse. Hij loodste de Franse club opnieuw naar de Ligue 1 en won vorig jaar de Coupe de France met een 5-1-zege tegen Nantes. "Ik kan niet wachten om eraan te beginnen", schrijft Dejaegere, die komende seizoen opnieuw tegen Lionel Messi kan spelen in de MLS. .