Ga naar de inhoud

Bingoal-WB-renner Julian Mertens (25) in kunstmatige coma gehouden na ongeval op training

Mertens werd eergisteren nog 21ste in de Ronde van Limburg.

Onrustwekkend nieuws uit de wielerwereld. Julian Mertens, een 25-jarige renner van Bingoal-Wallonie-Bruxelles, is zwaar gewond geraakt bij een ongeval op training. Mertens wordt voorlopig in een kunstmatige coma gehouden, meldt zijn ploeg woensdagnamiddag.

Mertens kwam woensdagmiddag met zijn tijdritfiets ten val op training in Vorselaar. De renner zou tegen een geparkeerde oplegger zijn gereden. Mertens liep daarbij ernstige verwondingen op.

 

Hij werd daarna afgevoerd naar het ziekenhuis van Antwerpen, waar hij in een kunstmatige coma wordt gehouden. "Verdere onderzoeken moeten nog uitgevoerd worden", luidt het.

 

Mertens, die goed uit de verf komt op lastige parcours, werd maandag nog 21ste in de Ronde van Limburg.

 

Dit voorjaar reed hij ook tal van klassiekers. In de Ronde van Vlaanderen werd hij 64ste, in de Brabantse Pijl 22ste en in Luik-Bastenaken-Luik 34ste.

 

Hij is bezig aan zijn vierde profseizoen, zijn eerste bij Bingoal-WB. Eerder reed hij drie seizoenen voor Sport Vlaanderen-Baloise.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.