Het bordje "Te Koop" hangt niet alleen in Brugge uit. Heel wat (ex-)eersteklassers staan eveneens in de etalage. Van Cercle Brugge tot Zulte Waregem: een overzicht van de clubs die speuren naar een nieuwe eigenaar.
Cercle Brugge
Hoe lang duurt het huwelijk tussen Cercle Brugge en Monaco nog? Volgens HLN wil de topclub uit het Prinsdom zich ontdoen van de Vereniging.
Naar verluidt ligt de geringe return op de gedane investeringen aan de basis van de scheidingsplannen.
Cercle en Monaco ontkenden trouwens wel het nieuws in een officiële mededeling: "Monaco is tevreden met de huidige resultaten van Cercle en steunt het team volledig voor de toekomst", klonk het.
Huidige eigenaar: Dimitri Rybolovlev (Monaco)
Charleroi
In het zwarte land gaan ze op zoek naar nieuw goud. Bij Charleroi steken ze niet onder stoelen of banken dat ze openstaan voor nieuwe investeerders.
"Maar onze club staat wel niet te koop", benadrukte Mehdi Bayat eerder.
Onder meer de naam Bill Foley viel al in de Waalse kranten. Opnieuw een Amerikaanse zakenman, die het Engelse Bournemouth in handen heeft. Maar volgens de laatste berichten bedankte hij alsnog voor de opportuniteit.
Huidige eigenaar: Fabien Debecq
Club Brugge
Een nieuw tijdperk breekt aan op Jan Breydel. Gisteren viel het nieuws uit de lucht dat voorzitter Bart Verhaeghe en een groep andere aandeelhouders bereid zijn om Club Brugge (gedeeltelijk?) te verkopen.
Huidige eigenaar: Bart Verhaeghe
Eupen
Al jaren gonst het van de geruchten in de Oostkantons: draait de Aspire Academy uit Qatar de geldkraan dicht na het WK?
Vooralsnog lijkt dat niet het geval te zijn. In maart stopten de sjeiks nog een cheque van zes miljoen toe.
Huidige eigenaar: Aspire Academy (Qatar)
KAA Gent
Ivan De Witte en Michel Louwagie zijn onlosmakelijk verbonden met KAA Gent, maar een afscheid nadert.
De voorzitter van de Buffalo's bevestigde al meermaals dat de club op zoek is naar investeerders.
"Als de juiste partij zich aanbiedt én het ten goede zou komen voor onze club, ben ik bereid om na te denken over mijn positie", klonk het enkele maanden geleden in De Tribune.
"Er zijn momenteel al interessante pistes, maar ik zal niet zomaar de eerste de beste instantie binnenlaten in onze club. Ik heb altijd garant gestaan voor het welzijn van de club en wil dat ook met een mogelijke opvolger garanderen."
Huidige eigenaar: Ivan De Witte
KV Kortrijk
Een investering die opgeleverd heeft. De Maleisische ondernemer Vincent Tan kocht in 2015 Kortrijk en lijkt nu te gaan cashen.
De voorbije weken verschenen steeds meer berichten in de media dat een overname aanstaande is. Zo zou het Burnley van Vincent Kompany een bod van 15 miljoen euro uitgebracht hebben. Ook de Amerikaanse Kaminski Group bood een som van dezelfde grootteorde.
Er wordt snel nieuws verwacht.
Huidige eigenaar: Vincent Tan
KV Oostende
KV Oostende verkeert in woelige wateren. Na de degradatie vraagt de achterban van de kustclub zich luidop af hoe het nu verder moet. Als het van hen afhangt, vertrekken de Amerikaanse eigenaars liever vandaag dan morgen.
Dat leek ook te gaan gebeuren. De Pacific Media Group speurde naar geïnteresseerden en kreeg onder meer Wolverhampton, Bournemouth en Newcastle als kijklustigen over de vloer.
Maar volgens Het Nieuwsblad hapte niemand toe en is een verkoop nu niet langer aan de orde.
Huidige eigenaar: Paul Conway
Zulte Waregem
Maakt geld gelukkig? Bij Zulte Waregem zullen ze alleszins oordelen dat het de miserie van het afgelopen seizoen had kunnen voorkomen.
En dus gaat ook Essevee op zoek naar meer middelen. Recentelijk geraakte bekend dat "de piste wordt bewandeld om bijkomend kapitaal aan te trekken via extra investeerders".
Huidige eigenaar: Tony Beeuwsaert