Ga naar de inhoud

Union geeft zich nog altijd niet gewonnen: "En volgende week knallen we weer!"

Union greep nog een laatste levenslijn.

Het speelde eigenlijk een dramatische wedstrijd, maar met een portie geluk heeft Union nog eens bewezen dat je nooit met hen klaar bent. Na het 1-1-gelijkspel op de Bosuil maakt het nog altijd kans op de titel op de slotspeeldag. 

"We zijn blijven vechten tot het einde voor dit resultaat", reageerde Bart Nieuwkoop. "Maar een gelijkspel was het hoogst haalbare", gaf de Nederlandse verdediger toe.

 

"Of dit nu een klein mirakel is? Ja, zeker met z'n tienen. Want na hun goal hebben we vrij weinig laten zien. Na die rode kaart moesten we ook werken voor mekaar."

 

Volgende week wordt het een pittige slotspeeldag. "Zeker. We hebben het helaas niet meer in eigen handen, maar volgende week knallen we weer en dan zien we wel."

 

"Er is weer hoop", zag Siebe Van der Heyden. "Hopelijk maken we het volgende week af. Het is een mirakel, maar we zijn mentaal zo sterk."

We moesten hopen dat de bal zou goedvallen en dat is nu gebeurd. En volgende week gaan we voluit tegen Club Brugge.

Karel Geraerts

"Dat je met ons nooit klaar bent? Daar vallen we inderdaad al het hele seizoen op terug", analyseerde coach Karel Geraerts.

 

"Eerlijk: dit was een hele slechte wedstrijd met weinig voetbal en kansen. Bij alle spelers zag je zenuwen."

 

"Mijn groep heeft dat punt echt op karakter gehaald. Zelf geloofde ik nog in een terugkeer, al moesten we het evenwicht vinden tussen niet te veel ruimte weggeven en naar voren trekken."

 

"We moesten hopen dat de bal zou goedvallen en dat is nu gebeurd. En volgende week gaan we voluit tegen Club Brugge."